wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det var bestemt ikke de helt optimale betingelser for de tre danske både, der var i aktion lørdag

Gråvejr havde afløst gårsdagens solskin ved Lago di Varese, hvor folk havde fundet de store overfrakker frem, og hvor det var begyndt at blæse op.

W2x:
Ligesom i fredagens indledende heat fik Lisbet Falch Jakobsen (Bagsværd Roklub)/Nina Hollensen (Århus Roklub) også en forrygende start i opsamlingheatet lørdag. Parret rundede de første 500 meter i tiden 1:40:01, 0, 58 sek. foran den chilenske båd med Sorraya Jadue Arriaza/Antonia Abraham. Men i stedet for at gå ned på midterstykket og tillade konkurrenterne en gratis chance for at rykke forbi som det skete i gårsdagens heat, førte danskerne i dag fra start til slut. To både ville gå videre til A-finalen i et heat, der ud over Danmark også rummede Ukraine, Chile, Finland og Østrig. Danskerne øgede støt afstanden til de konkurrerende både ned over banen, og der kom aldrig tvivl om den danske sejr, som blev opnået i en stærk sidevind/medvind.

Samlet resultat:
1) Lisbet Falch Jakobsen/Nina Hollensen 6:54:45
2) Finland, 1, 21 sek. efter
3) Chile, 5,73 sek. efter

Lisbet og Nina skal ro A-finale søndag

W1x:
På forhånd var der set frem til, hvad Fie kunne stille op i et benhårdt semifinaleheat, hvor hun bl. a var oppe mod Kinas Jingli Duan, Schweiz´s Jeannine Gmelin, Østrigs Magdalena Lobnig, der alle var kvalificeret til OL samt Hvideruslands legende Ekaterina Karsten. Indledningsvis så det meget opløftende ud, da Fie rundede de første 500 meter i tiden 1:50:64 blot 0,04 sek. foran Gmelin. Men så begyndte den danske båd at tabe fart i den italienske vind og da hun på de næste 500 meter roede i dårligste tid (3:44:39), faldt hun tilbage på tredjepladsen. Med 500 meter igen var hun faldet tilbage på fjerdepladsen, og for dem, der er bekendte med Fie´s skadeshistorik, så stod det klart på de sidste 500 meter, at Fie var påvirket af smerter i underarmene og samtidig havde svært ved at finde en rytme i de meget svære italienske vejrbetingelser. Ærgerligt efter en god indledning.

Samlet resultat:
1) Hviderusland, 7.29.10
2) Schweiz, 0,83 sek. efter
3) Fie Udby Erichsen, 17,15 sek. efter

Fie skal ro B-finale søndag

LM2x:
For ca. ti måneder siden var Mads Rasmussen (DSR)/Rasmus Quist (DSR) alenlangt fra den form, der gav dem olympisk guld, da Mads kæmpede med sygdom ved World Cup i Varese. Men sikke en udvikling, som parret har gennemgået siden. Og den foreløbige krone på værket blev sikret denne bitterkolde lørdag ved Varese-søen, da Mads og Rasmus sikrede sig en plads i A-finalen efter en neglebidende tæt finish. Her måtte der målfoto til for at vise, at Mads og Rasmus havde sikret sig tredjepladsen (tre både ville gå videre til A-finalen) en knivspids foran den tyrkiske båd. Mads og Rasmus havde på forhånd udtrykt bekymring over, at skulle op mod Sydafrikas James Thompson og John Smith, der var syv sekunder hurtigere i gårsdagens indledende løb. Det var da også sydafrikanerne, der styrede begivenhederne fra løbets start, men Mads og Rasmus var blot 1, 22 sek. efter efter de første 500 meter. Danskerne havde stadigvæk fat i andenpladsen ved 1000 meter mærket, men så begyndte Spaniens Adria Mitjavila/Rodrigo Conde Romero og Tyrkiets Husseyin Kandemir/Enes Kusku for alvor at sætte turbo på. Spanierne gik forbi i slutfasen men danskerne havde heldigvis lige præcis benzin nok i tanken til at holde tyrkerne stangen.

Samlet resultat:
1) Sydafrika, 6:19:42
2) Spanien, 2,66 sek. efter
3) Mads Rasmussen/Rasmus Quist, 2, 67 sek. efter (samme tid som Tyrkiet på fjerdepladsen)

Mads og Rasmus skal ro A-finale søndag.