wave Created with Sketch.
På denne side får du vejledning i Skole OL ro-konkurrencen, som afvikles i romaskine. Nederst på siden finder du information om Skole OL finalen i roning.

Fyr den af i en romaskine og bliv udfordret på samarbejde, styrke og hvem der er bedst til at disponere kræfterne. Distancen er 4.000 meter og alle fra klassen skal ro.

DFfR arbejder sammen med Dansk Skoleidræt og Skole OL om at tilbyde roning til danske skoleelever.

Ro-konkurrencen under Skole OL er for 6., 7. og 8. klasser. Konkurrencen kan for de relevante klassetrin med fordel fungere som afslutning på Attention… GO! undervisningsforløbet.

Præmissen og reglerne for konkurrencen er følgende:

  • Man må ikke dele en klasse op (uanset antal elever).
  • ALLE elever skal ro. Eleverne skal fastsætte og indgå i en rækkefølge (fra 1 – fx 24). Denne rækkefølge skal følges helt til mål – altså til de 4000 meter er roet.
  • Eleverne SKAL ro 20 tag, og så skal der skiftes til ny roer – næste i talrækken. Det anbefales, at både elever og banedommer tæller højt, så der ikke opstår misforståelser/-tællinger.
  • De sidste 100 meter behøver man ikke at skifte. (Man MÅ gerne, men man behøver ikke).
  • Læreren må ikke røre eleverne eller romaskinen, men må meget gerne heppe og komme med gode råd.
  • Dragfaktoren må max stå på 105. Den må gerne være indstillet lavere undervejs i konkurrencen, så den passer til den enkelte elev.
  • Eleven der skal ro i romaskinen næste gang må gerne røre håndtaget nogle tag, inden skiftet foretages. Men eleven må ikke trække i håndtaget som hjælp til den elev, der ror.
  • Det er op til den enkelte klasse, hvordan de fordeler opgaverne omkring skiftet i romaskinen (hvem der holder sædet, åbner og lukker spændholdet til fødderne osv.) og hvor længe eleven har den enkelte opgave.
  • Ved materiel defekt på ergometer (som fx at kæden i romaskinen knækker eller sætter sig fast eller lign.), er der ikke noget at gøre ved det, og man udgår af løbet.

Konkurrencen kan afvikles ved at deltage i et lokalt Skole OL ro-stævne, men det er også muligt at afvikle den i en idrætstime. De bedste hold bliver udtaget til Skole OL finalen, som afvikles I Billund i juni måned.

OBS: Deadline for indtastning af resultater til Tastselv-konkurrencen er 20 april 2024.

Hvordan gør vi?

I vejledningen “Sådan afvikles konkurrencen” kan du orientere dig om afvikling af konkurrencen. Ønsker I at samarbejde med en lokal roklub kan I kontakte Dansk Forening for Rosport.

Lokalstævner

DFfR og udvalgte roklubber rundt om i landet afvikler Skole OL lokalstævner i  roning. Ved de lokale stævner kan stillingen løbende følges på storskærm. De klasser, som vinder disse lokale Skole OL ro-stævner, kvalificerer sig direkte til Skole OL finalen i roning. Derudover er det muligt at kvalificere sig til finalen på tid.

Skole OLs hjemmeside kan du se hvor og hvornår de forskellige lokale ro-stævner afvikles, efterhånden som de kommer på plads.

Alle klasser, der deltager ved et lokal-stævne, skal tilmeldes på forhånd.