wave Created with Sketch.
Fejl i rotaget kan give skader. Se her de typiske fejl og få en ide om, hvordan du kan blive fejlen kvit.
Video: Røvroning
Se fejlen her

Beskrivelse: Bagdelen skubbes bagud uden at der overføres kraft til åren, da skuldrene bliver i position.

Uddybning: Røvroning opstår når hofte-, ryg-, og mavemuskler ikke er spændte i indsatsen. Skyldes ofte at manglende spænding/styrke i kropsstammen. Lær roeren at holde muskelspændingen i kroppen i indsatsen. Kropsstammen trænes målrettet på land.

Video: For tidlig åbning i hoften
Se fejlen her

Beskrivelse: Hoften (motor 2) åbnes for tidligt i forhold til benene (motor 1)

Uddybning: Ses ved at roerne laver en kraftfuld åbning af hoften meget tidligt i trækket. Når ryggen bruges for tidligt bliver rotaget svagere. Roeren skal først begynde rygbevægelsen, når benene har indledt sparket og vinklen i knæleddet er ca. 90 grader.

Video: For meget rygsving
Se fejlen her

Beskrivelse: Hoften åbnes for meget

Uddybning: Ses ved at roeren ”lægger” sig for meget bagover. Roeren skal ikke læne sig længere tilbage end hvad der svarer til frembøjningen i indsatsen. D.v.s. lige så langt tilbage som frem.

Video: Bøje ben for tidligt
Se fejlen her

Beskrivelse: Benene bøjes for tidligt i fremkørslen

Uddybning: Ses ofte ved at hænderne løftes henover knæene, da disse er i vejen under fremføringen af hænderne. Ofte vil bøjningen af benene ikke foregå som en lang glidende bevægelse, men hakket og opdelt. Sekvensen i fremkørslen: Hænder – overkrop – ben skal indlæres. Først når håndtaget har passeret knæene og overkroppen er lænet fremad, må kørslen på sædet starte.

Video: Grave for dybt med åren
Se fejlen her

Beskrivelse: Årebladet kommer for langt ned i vandet

Uddybning: Ses ved at der løber vand op af skaftet, som så vil hænge ned af åren og ligne et gardin af vand og lave en stor bølge. Kan skyldes at der åbnes i hoften i indsatsen. Når åren har den korrekte arbejdsdybde skal man lige kunne skimte bagsiden af bladet gennem trækket. Det sidste stykke mod afslutning skal toppen af bladet lige komme op af vandet og bagsiden være synlig.

Video: Bøjede arme/håndled
Se fejlen her

Beskrivelse: Armene bøjes for tidligt i trækket.

Uddybning: Taget indledes fejlagtigt med at bøje armene i stedet for at bruge benene. Lær roeren altid at have strakte arme så længe benene er bøjede. Lær roeren at have albuerne pegende skråt ned mod vandet og ikke udaf/opad.

Video: Indsatsfejl, overkrop
Se fejlen her

Beskrivelse: Roeren dykker med overkroppen i indsatsen.

Uddybning: Overkroppen er presset for lang ned mod lårene og kroppen er i position for sent i fremkørslen. Lær roeren ikke at presse sig længere frem end at stillingen stadig er behagelig og afslappet, skinnebenene er lodrette og armene strakte. Kroppen skal være i position i den sidste 1/3 af fremkørslen.

Video: Ujævn fremkørsel
Se fejlen her

Beskrivelse: Fremkørslen er en ujævn bevægelse.

Uddybning: Ses ved at fremkørslen ikke foregår som en rolig glidende bevægelse. Der kan være deciderede pauser i fremkørslen. Roerne skal forsøge at fornemme den fart båden skyder i vandet og ramme den samme fart på rullesædet, når fremkørslen begynder. Båden må ikke overhales i fremkørslen og der må heller ikke bremses, hvilket vil sige at der køres for langsomt frem i forhold til bådens fart.

Video: Vende årebladet i vandet
Se fejlen her

Beskrivelse: Åren bladet skives nede i vandet.

Uddybning: Ses ved at årebladet ”løfter vandet”. Lær roeren altid at skive åren så snart den er kommet op af vandet, men ikke før.

Video: Slå til vandet i indsatsen
Se fejlen her

Beskrivelse: Åren slår hårdt ned i vandet i indsatsen.

Uddybning: Ses ved at årebladet løftes højt op inden det hårdt slås ned i vandet. Vandet sprøjter op om åren. Roeren bør lære at sætte bladet kontrolleret og roligt ned i vandet.

  • Kontakt:
    Tlf.:
    Mail: