wave Created with Sketch.
Bliv klogere på universitetsroning i Danmark

Hvad er Universitetsroning? Det kan siges ganske kort; ”Danske universiteter der ror mod hinanden”. Så kort og præcist kan det forklares, men hvor mange har så kendskab til det ufortalte i dette svar? Kendskab til den kompleksitet, der ligger bag en sammensmeltning af den utroligt krævende disciplin af den fysiske og mentale udholdenhed som roning er, og universitetsverdens boglige hverdag med studier langt ud på nætterne, forskning og vidensudvikling.

Her på siden kan du blive klogere på hvordan universitetsroning er opbygget i Danmark, og hvor der allerede er fællesskaber af studerende som ror sammen, som du kan blive en del af.

I Danmark, er det største fællesskab af universitetsroere baseret i Aalborg, hvor Aalborg Roklub samarbejder med Aalborg Universitet. Fællesskabet har eksisteret siden 2013 og er det første i nyere tid, hvor det er tidligere OL-roer Bjarne Pedersen, der styrer universitetsroerne.

Her på siden kan du i højre side/i bunden af siden, blive meget klogere på, hvordan Aalborg Roklub og Universitetsroning Aalborg har opbygget deres fællesskab, hvordan de strukturerer deres træning, rekruttering af medlemmer og fastholdelsen.

Universitetsronings-fællesskaber i Danmark

Aalborg Universitetsroning, Aalborg Roklub

Universitetsroning Odense, Odense Roklub

Roning for studerende, Roforeningen KVIK