wave Created with Sketch.
Rent vand og adgang til vand er vigtig for de danske eliteroere

Dansk Forening for Rosport er medlem af World Rowing, som er det overordnede roforbund der favner alle roforbund i verden.
World Rowing er partner med WWF Verdensnaturfonden  og arbejder bl.a. med verdensmålene nr.  6 og nr. 14

I Dansk Forening for Rosport fylder arbejdet med miljø og rent vand også, vi er gået sammen med Dansk Sejlunion og Dansk Kano og Kajakforbund om et fælles miljøspor i vores strategiaftale med Danmarks Idrætsforbund, DIF.

Den overordnede vision i arbejdet er:

 • Vi vil være førende i arbejdet med at sikre bedre adgang til vandområder og bedre fysiske rammer, der gør det muligt for frilufts- og sportsudøvere at bruge vandet aktivt.
 • Vi ønsker, at vandsporten står samlet som en stærk partner i projekter og netværk, som er med til at definere rammer for adgang til vandet og vandmiljø.
 • Vi og vores medlemsklubber skal tage initiativer til proaktive og reaktive indsatser i facilitets- og miljøarbejdet på hvert sit niveau (nationalt/regionalt/lokalt).

Derudover arbejder vi med en række konkrete tiltag på forskellige indsatsområder. Dem kan du læse mere om her.

Uanset om du er bredderoer, motionsroer eller elitekaproer, så er du afhængig af både adgang til vand at træne på, men også at det vand er rent og frit for affald og farlige kemikalier. Derfor er miljøarbejdet vigtigt for alle lang i Dansk Forening for Rosport.

 • Læs mere om World Rowings arbejde med rent vand
  Klik her
 • Kontakt:
  Thor Juul Kristensen
  Sportschef
  Tlf.: +45 51 78 82 39