wave Created with Sketch.
Her på siden kan du finde forskellige øvelser der er centreret omkring opvarmning og styrketræning.

Når man skal ud og ro er det en god ide, at være varm og klar til træning for at undgå skader, og derfor kan en opvarmningsrutine inden man går på vandet være en god ide at implementere i den daglige træning.

Her finder du nogle forslag til forskellige opvarmningsrutiner, som du kan bruge i klubben. Rutinerne er baseret på de opvarmningsrutiner som bliver benyttet i et af kraftcentrene. Hver opvarmningsrutine tager 10-15 minutter og bør gennemføres inden hver træning på vand eller i ergometer.

Nedenfor finder du øvelserne Team Danmark anbefaler for roere. I videoerne fortæller Team Danmark om de fokuspunkter som du som træner/roer bør være opmærksom på under udførelsen.

Team Danmark har lavet en række videoer med styrketræningsøvelser som de anbefaler til roning og her er deres tanker bag:

“…Der findes mange andre træningsmetoder, træningsprincipper og -filosofier end dem, vi præsenterer her, men vi har valgt et øvelsesvalg, der fokuserer på få effektive styrkeøvelser frem for at forsøge at dække hele området. Dette munder ud i en række kerneøvelser, som kan gennemføres i de rammer, som 95 procent af de danske atleter har adgang til. Det betyder langt fra, at man kun skal holde sig til disse øvelser, ligesom det ikke nødvendigvis er alle øvelser, alle skal lave…”

Video: Frivend
Se øvelsen her
Video: Faldskærm
Se øvelsen her
Video: Dødløft
Se øvelsen her
Video: Benpres
Se øvelsen her
Video: Spiderman
Se øvelsen her
Video: Squat
Se øvelsen her
Video: Gå-mave
Se øvelsen her
Video: Mavebøjning med olympisk vægtstang
Se øvelsen her
Video: Flad pres med håndvægte
Se øvelsen her