wave Created with Sketch.
Viden om langtursroning

Langtursroning er roning udenfor klubbens daglige rofarvand. Det kan være gæsteture i andre roklubber, langdistancekaproninger eller længere ture i ind- og udland med overnatning. Der lægges vægt på fællesskabet og naturoplevelserne på mange af langturene.

Hvis man skal fungere som styrmand på en langtur, så skal man være godkendt langtursstyrmand. Det kræver deltagelse i DFfRs langtursstyrmandskursus og godkendelse af klubbens bestyrelse.

Der gælder også særlige regler for materiel, roernes kvalifikationer og ansvar på langture. Læs mere om dette i DFfRs langtursreglement.

Udover langturreglementet skal klubberne udarbejde deres egne regler for langture, der blandt andet fastlægger, hvordan man får bevilget en langtur i klubben, men de kan aldrig fravige Langtursreglementet. Det er kun DFfRs Hovedbestyrelse, der kan dispensere fra Langtursreglementet.

Relevante sikkerhedsmæssige overvejelser i forbindelse med langtursroning

Sikkerhed drejer sig grundlæggende om viden, kunnen, holdninger og udstyr. Sidst men ikke mindst om at holde sig opdateret om udviklingen. Herunder kan du finde en oversigt over, nogle af de steder for du kan finde relevant viden.

Langtursstyrmandsmappen
Selvom du har læst materialet tidligere, så skader det ikke at få genopfrisket kendskabet til indholdet. Du kan altid finde den nyeste version af mappen her

Sikkerheds apps og GPS
Medbring en fuldt opladet mobil og eventuelt ekstra powerbank, således at du kan anvende de nyttige apps der nu findes. Medbring en vandtæt pose til dette udstyr og vær sikker på, at der er mobildækning i sejladsområdet. At medbringe dedikeret GPS-udstyr, der nu kan anskaffes til rimelige penge, bør også overvejes.

Link til diverse apps

Publikationer fra Søsportens Sikkerhedsråd
Der findes en stribe relevante publikationer fra Søsportens Sikkerhedsråd. Mange er omtalt i Langtursstyrmands mappen. Du kan finde de mest relevante for roning her.

Find den samlede oversigt over publikationer fra Søsportens Sikkerhedsråd her