Coastal kaproning
- Forside
- Kerneydelser
- Kap- & bredderoning
- Coastalkaproning
Ved konkurrence i coastal er de gængse lige 2000 meter baner skiftet ud med 4000-6000 meter kantede baner på havet med store bølger og med sø og vind fra forskellige retninger. Op til 16 både til start på samme tid – alles kamp mod alle om at få den bedste vending, styre bedst i modsø, medsø og skiftende strømforhold for til sidst – nogle gange – at ro direkte ind på stranden og løbe ca. 50 med tunge ben i sandet, inden man krydser målstregen.
Der er ingen landshold endnu i denne gren af roningen. Men det er dog ikke ensbetydende med, at konkurrencen ikke er seriøs. Der skal trænes seriøst, hvis man vil følge med i toppen – men alle motionsroere, der træner struktureret kan være med. Det gælder lige fra danske og nordiske regattaer til FISA’s VM for klubhold (WRCC).
Til coastalkaproninger er der tre forskellige reglementer, der skal respekteres.
Alle reglementer findes på siden her.
I Regattahæftet kan du få informationer om de regattaer, DFfR tilbyder. Her har du mulighed for at tilmelde dig og dine roere og få alle informationer om løb, deltagere og resultater fra de enkelte regattaer.
DFfR afvikler årligt Danish Open Coastal Rowing (uofficielt DM).
Der er særlige coastalløb i forbindelse med nogle af afdelingerne i Langdistanceturneringen.
Enkelte klubber laver særskilte coastalregattaer.
Flere lande og byer tilbyder konkurrence i coastalbåde, som er åbne for udenlandske hold. F.eks. Monaco og Barcelona. Læs om VM i coastalroning her.