wave Created with Sketch.
Kraftcenter København arbejder målrettet med at opdage og udvikle talenter i dansk roning

I dansk roning er vi afhængige af, at talentet bliver fundet, plejet og bragt i blomst. Når talentet skal plejes, dyrkes og stimuleres, er det vigtigt, at der er et godt træningsmiljø og et udviklingscenter for de roere, som bejler til Danmarks Rocenter (DRC). Det er Kraftcenter Københavns (KCK) overordnede målsætning at udvikle sub-elite U23 og senior roere til et niveau, hvor de kan deltage i olympiske satsningsbåde i fremtidige Olympiske Lege.

KCK er forankret i Danske Studenters roklub (DSR), Københavns Roklub (KR) og KVIK, og vil med udgangspunkt i træningsmiljøer i de tre klubber, udvikle og skabe de bedste rammer for dygtige elite roere fra hele landet, der opholder sig i Københavnsområdet og har en ambition om og vilje til at ro på det højeste niveau (olympiske satsningsbåde i fremtiden og OL). KCK bestræber sig på at understøtte den fortsatte udvikling af roere på deres vej fra klub til elitecenter i samarbejde med Dansk Forening for Rosports øvrige kraftcentre og at give roerne mulighed for at influere på egen karriere, træning, regattadeltagelse og udvikling.

Den primære målgruppe for Kraftcenter København er:

  • Roere, der af den tilhørende klub, er vurderet som til at have potentiale til at gå landsholdsvejen
  • Roere, der har ambition om deltagelse i OL/Senior VM
  • Roere, der er indstillet på en træningsindsats på 10-20 timers ugentligt
  • Roere, der er bosiddende i København og har daglig træning på Bagsværd sø, og som primært kommer fra KVIK, DSR, KR. Derudover kan andre klubber have roere i Kraftcenter København.

Om sommeren trænes der ved Bagsværd sø, mens der om vinteren trænes i de forankrede klubber, hvorfor det forventes, at alle roere har bopæl i Københavnsområdet. I KCK er træningsmiljøet og fællesskabet altafgørende og roerne skal føle, at det er trygt at være. Der skal være fokus på støttende træningsgrupper, hvor roerne bliver inkluderet i et træningsfællesskab, og hvor der er fokus på udvikling.

Den overordnede leder for Kraftcenter København er Niels Hyldager, [email protected]

På siden her, kan du finde den aktuelle sæsonplan for DRC-udviklingshold, KCK-talenthold, KCK U23 hold, FTOL udvikling og FTOL starter. Bemærk at alle sæsonplaner er samlet i excelarket, og at du kan skifte mellem de forskellige planer i fanerne i bunden i venstre side i selve excelarket.