wave Created with Sketch.
Fast Track til OL er et talentprojekt, hvor målet er at finde kommende talenter, der har et fysisk potentiale for roning og på lang sigt kan kvalificere sig til fremtidigt OL.

”Fast track til OL” er et talentprojektet, hvor målet er at finde kommende roere, der har et fysisk potentiale for roning og på lang sigt kan kvalificere sig til OL (2028-2032). Hensigten er at udvikle roere til et verdensklasseniveau. Kraftcenter København er i gang med at rekruttere og teste elever på Københavnske gymnasier. Kriterierne er, at du

  • Er 14-22 år
  • Er pige omkring 180 cm eller dreng omkring 190 cm høj
  • Har den indstilling, der skal til

Testen består i, at vi måler dit armspænd og højde, en styrketest af arme og ben i en concept 2 dyno styrkemaskine og en udholdenhed-trappetest på en Schwinn arm- og bencykel. Efterfølgende bliver du kontaktet, om du opfylder kriterierne, og vi tilbyder derefter et møde med dig og dine forældre, hvor vi fortæller mere om projektet.

Fast Track til OL har tidligere været forankret i Dansk Forening for Rosport og Danmarks Rocenter, men siden august 2022 har projektet været forankret hos Kraftcenter København. Her er der skabt skabt et træningsmiljø, hvor roerne starter med 4 gange træning om ugen (3 gange roning og 1 gang alternativ træning), hvorefter træningsmængden gradvist øges. Roerne kommer for at træne, men også for at være sammen. Udviklingen bliver større, når roere oplever at træne sammen med nogen, der har samme målsætninger og ambitioner som én selv. Målsætningen er en fast gruppe på ca. 30 ”Fast Track til OL”- roere. Når FTOL roerne når et højt niveau, vil de indgå i den normale Kraftcenter København talentudviklingsgruppe.

Vi har oprettet en dedikeret hjemmeside til Fast Track til OL. Siden bruges som indgang for potentielle atleter, skoler og andre interesserede. På www.fasttracktilol.dk findes meget mere information om projektet og hvordan test og udvikling af kommende roere fungerer.

For at understøtte og forbedre arbejdet omkring Fast Track til OL har vi i 2020 udarbejdet en træningsmanual til brug for trænere og andre interesserede. Manualen bygger på de erfaringer vi har gjort os tidligere i projektet, samt viden indsamlet i den videnskabelige litteratur. Centralt i manualen er en udviklingstrappe, som beskriver hvilket elementer af roerens udvikling som skal prioriteres på de forskellige stadier, som atleten gennemgår. Inspirationen til denne udviklingstrappe er fundet i Aldersrelateret Træning i Roning (ATRO), men er tilpasset formålet med Fast Track til OL. Manualen indeholder en række praktiske guidelines indenfor emner som fysisk træning, teknisk træning, træningsplanlægning samt eksempler på træningsprogrammer specifikt rettet mod roere i Fast Track til OL. Manualen kan downloades i højre side/i bunden af siden her.