wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Lørdagens løb for de danske roere i Østrig, var præget af nogenlunde vindforhold, og de tre danske mandskaber viste flotte takter i semifinalerne

Første danske båd i aktion lørdag var Fie Udby Erichsen, og målet for Fie i dag var at skaffe en finaleplads og bedst mulig placering med færrest mulige kræfter. Og det lykkes for den stærke singlesculler roer, som efter en forsigtig start, fandt en god rytme.

Den gode rytme som Fie havde, bragte hende godt over de midterste 1000-1200m, men dog stadig med optimeringsmuligheder omkring hendes indsats.

Modsat semifinalen i Beograd tidligere på året, havde hun et større overskud i dag og roede alt i alt et godt og fornuftigt løb. Hvis du vil se eller gense løbet, kan du finde et link til ’race videoen’ i højre side.

Selv er Fie glad for finalepladsen, og ser frem til at arbejde med den mentale del i morgendagens finale, som hun skal ro kl. 12.18.

Endnu en A finale til Sverri

Kort efter Fies løb, var det tid til endnu en semifinale, denne gang for Sverri Nielsen, som sikrede karrierens tredje A finale.

Og særligt slutningen af løbet, blev en spændende kamp mellem Cuba og Danmark. Begge var sikret en plads i A finalen, i det de lå hhv. nr. to og tre, men målfoto måtte afgøre hvem der kom over målstregen først i en yderst tæt semifinale. Der er altså lagt op til en spændende finale i herrernes singlesculler i morgen, hvor Sverri Nielsen, skal forsvare de danske farver.

Om sit eget løb siger Sverri Nielsen:

”Jeg brugte lidt for mange kræfter på at styre båden i vind og dønninger, så jeg havde ikke helt den ro i rytmen jeg gerne ville have, men alt i alt et udmærket løb.”

Også træner Jens Vilhelmsen glæder sig over at den stærke herreroers præstationer på vandet i dag:

”Dejligt at se Sverri gå i A finalen igen, og dermed vise at han hører til i toppen af feltet, også ved denne World Cup hvor det er stærkere. De ting han arbejder med virker, og han er bestemt ikke bare et watt-monster, men rent faktisk en atlet som tænker meget over hvad han gør. Samtidig evner han at implementere de nødvendige ændringer.”

I morgen kl. 12.33 er Sverri klar til at indtage endnu en A finale.

God forbedring fra første World Cup hos LM2x

Letvægtsdobbeltsculleren med Emil Espensen og Alexander Modest måtte endnu en gang se sig henvist til en lige-ved-og-næsten finaleplads, da de kom over målstregen som nummer fire, i deres semifinale hvor 1-3 gik i A finalen.

Efter løbet fortæller LM2x herrerne:

”Vi havde et godt løb, med fuldt fokus på vores fælles rytme. Men vi er frustrerede over ikke at gå i finalen, men har bedre fornemmelse af vores præstation i dag end i Beograd. Vigtigst af alt, er at vi har en meget klar idé om, hvor vi skal hen frem mod næste udfordring.”

Og træner Jens Vilhelmsen er ikke i tvivl om, at der er store præstationer i vente fra letvægtsroerne, som i morgen kl. 08.50 skal ro B finale:

”Emil og Alexander leverer et rigtig fint løb i dag, og selvom de ikke når A finalen, er de blevet meget bedre i perioden fra første World Cup til nu. De er ved at få en bedre og bedre forståelse for hinandens rytme, og vi har bestemt ikke set det bedste fra dem endnu. Små forbedringer i det tætte felt de konkurrerer i, kan betyde store forskelle.”

Udover Fies løb, kan du også se eller gense både M1x og LM2x løbene med dansk deltagelse, via link i højre side.