wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det er ikke mange danske både, som skal i aktion ved weekendens anden World Cup som roes i Østrig, men roerne er klar

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Onsdag rejste en beskeden landsholdstrup til Østrig, nærmere betegnet Linz-Ottensheim, hvor årets anden World Cup i weekenden skal løbe af stablen.

Tilbage i Danmark er både mandskabet på W4- og M4-, og dette skyldes, at man holder nye seat-races hjemme på Bagsværd Sø med roere, der er vendt tilbage fra USA. Læs mere om dette her.

Også W2- er blevet tilbage i Danmark, og dette skyldes at Christina Juhl Johansen stadig ikke er helt ovenpå efter hendes lungehindebetændelse. Dermed er der tre både tilbage i landsholdstruppen, som er rejst til Østrig for at forsvare de rød-hvide farver, nemlig M1x med Sverri Nielsen, W1x med Fie Udby Erichsen og LM2x med Alexander Modest og Emil Hjort Espensen.

Den danske lejr er på plads i Linz-Ottensheim

Testevent forud for VM i 2019

I 2019 er det netop i Linz-Ottensheim hvor Verdensmesterskaberne skal afholdes, derfor er WC II også en testevent forud for næste års store event. Noget der også afspejles i antallet af tilmeldinger, som er højre end ved årets første Word Cup, der blev afviklet i Beograd i starten af juni.

Og netop ved den første World Cup, leverede Sverri S. Nielsen, et rigtig flot resultat, og i weekenden ser han frem til at få lov at konkurrere på internationalt niveau igen:

”Jeg ser frem til konkurrencen mod de andre, for at se hvordan det går med udviklingen. Det gik godt sidst, men dette er et nyt løb, og jeg fokuserer udelukkende på min egen roning, og at gøre det bedre. Jeg vil gerne omsætte træningen til et godt løb. Og lige nu har jeg fokus på at balancen er bedre, og giver et mere effektivt midterstykke.”

Løbene starter fredag morgen, og fortsætter hele dagen. Lørdag står den på F til C finaler, samt semifinaler, mens der søndag roes A og B finaler.

Hvornår skal Danmark ro fredag?

Kl. 11.55 ror Fie Udby Erichsen W1x

Kl. 12.15 ror Sverri Nielsen M1x

Kl. 13.05 ror Alexander Modest og Emil Hjort Espensen LW2x

Bemærk løbene afvikles som time trials (på tid). Bådene sendes 1 for 1 ned af to baner, med 30sek. mellem hver bane (dvs. 1 minut i mellem på hver bane).