wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den brølstærke færing Sverri S.Nielsen (DSR) noterede sig med en fjerdeplads i A-finalen ved World Cuppen i Beograd for karrierens fineste resultat

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Sverri S. Nielsen stod søndag for anden gang i en World Cup finale. Og med en samlet fjerdeplads kan den stærke færing mandag sætte sig veltilfreds i flyveren med kurs mod København med karrierens flotteste resultat i bagagen. Sverri har ofte før lagt hårdt og ført efter 500 meter, og det gjorden han også denne søndag formiddag i Beograd, hvor solen bagte ned over roerne. Tidligere er konkurrenterne så gået forbi Sverri på midterstykket, og det gjorde de rent faktisk også i dag, forskellen er bare, at Sverri er kommet langt tættere på dem. Verdensmesteren Ondrej Synek, Roman Roeoesli samt Oliver Zeidler gik alle forbi Sverri, da vi nærmede os halvdelen af løbet, men Sverri holdt stædig fast i fjerdepladsen, og var i stand til at afvise Milos Vasic og Cubas Angel Fournier Rodriguez i slutfasen. Fantastisk resultat!!

Ikke Danmarks dag
Efter tre ugers pause som en konsekvens af Christina Juhl Johansens (DSR) lungehindebetændelse, så var forventningerne på forhånd sat meget lavt til Danmarks VM-bronzevindere Lærke Berg Rasmussen (DSR) og Christina i kvindernes toer uden styrmand ved sæsonens første World Cup. Det karismatiske par har vundet metal ved hvert eneste stævne siden de blev sat sammen før EM sidste år. Og derfor har det været underligt, men på samme tid meget forståeligt, at de ikke satte deres præg på World Cup 1 i samme grad, som de har gjort tidligere. Parret formåede dog på flotteste vis, at komme i A-finalen, men i finalen kunne de formentlig grundet den lange skadespause ikke være med, da toget gik, og danskerne måtte nøjes med en femteplads, mens Canadas verdenrekordholdere tog guld.

Fie Udby Erichsen (KVIK) var formentlig overrasket over pludselig at sætte store profiler som Englands Victoria Thornley og Irlands Sanita Puspure til vægs lørdag i semifinalen efter at hun fredag havde haft svært ved at finde rytmen. Kvindernes singlesculler har været en af de bådtyper i Beograd, der var allerbedst besat, og det var derfor et uhyre stærkt felt, som Fie kom op imod søndag. Fie var godt med efter de første 500 meter, men så begyndte Magdalena Loebnig, Puspure og Schweizs suveræne verdensmester Jeannine Gmelin for alvor at røre på sig, og Fie formåede desværre ikke at holde ved i det opskruede tempo. Fie sluttede på sjettepladsen, men må alligevel vende hjem med ekstra tro på, at det går den rigtige vej.


Den tunge danske damefirer med Anne Larsen (Odense Roklub), Trine Dahl Pedersen (Holstebro Roklub), Marta Kempf (Odense Roklub) og Frida Sanggaards Nielsen (Bagsværd Roklub) har i Beograd virkelig været udfordret i deres første internationale styrkeprøve. Først naturligvis gennem Fridas kaotiske tur til Beograd men naturligvis også over for første gang at skulle stå i en World Cup finale, hvilket pigerne gjorde i dag. Det kræver is i maven og ikke mindst erfaring, at skulle håndtere dette scenarie, og i dag blev det for stor en mundfuld for pigerne, som blot lige har indledt denne rejse. Men alt i alt, fantastisk flot at have roet sig til en femteplads i deres første senior World Cup.

Godkendt debut
En anden båd, som fik en helt igennem godkendt international debut var LM2x, hvor Alexander Modest (Lyngby Roklub) og Emil Espensen (DSR) lørdag var sølle 0,01 sek. fra at komme i A-finalen i en af rosportens mest konkurrencemættede bådtyper. Den skuffelse skulle de så forsøge at tilsidesætte søndag, men det lykkedes ikke helt. Parret demonstrerede ligesom lørdag, at de har en formidabel spurt på de sidste 500 meter, men på midterstykket har de stadig en del at arbejde med, og derfor endte de på en fjerdeplads søndag.

Efter femtepladsen ved VM i Sarasota sidste år, så har forventningerne været skruet op til herrernes tunge firer før denne sæson. Lars Fjord Garvey (DSR) har ganske vist erstattet Jonathan Sutton, der studerer i USA, men man havde måske stadig håbet på en finaleplads til fireren, som også Steffen Bonde (Odder Roklub), Tøger Berg Rasmussen (DSR) og Tobias Kempf (DSR) er en del af. Men i Beograd har drengene ikke helt fået det til at spille, og fjerdepladsen i B-finalen i dag var også et signal om, at drengene stadig mangler noget for igen at kunne udfordre de allerbedste.