wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Finaledagen ved årets anden World Cup, blev en dansk succes på mange parametre

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Første danske mandskab på vandet var LM2x med Alexander Modest og Emil Espensen, som skulle lukke deres World Cup 2 deltagelse af i B finalen.

B finalen blev en tæt omgang, hvor de to danske letvægtsroere sluttede på andenpladsen i et løb hvor det var få hundrededele der skilte de to hurtigste både ad.

Og der er bestemt ingen tvivl om, at gårsdagens udmeldelse fra træner Jens Vilhelmsen om, at vi endnu ikke har set det bedste fra de to, kommer til at holde stik.

Fies første World Cup medalje

Kl. 12.18 var det så Fie Udby Erichsens tur, denne gang i en A finale – og det blev en spændende en af slagsen. Med anden- og tredjepladsen så tæt, at der måtte målfoto til, slutter Danmarks stærke singlescullerroer på tredjepladsen bare 0.15sek efter Østrigs Magdalena Lobnig.

Tilbage står en tilfreds Fie Udby, som kan glæde sig over karrierens første World Cup medalje, på samme bane som hun for 10 år siden vandt en VM-bronzemedalje i W4-:

”Jeg er superglad for resultatet, selvfølgelig har man altid lidt at arbejde med, men ’outcomet’ har været super dejligt med en medalje til en World Cup – det har jeg aldrig prøvet før, så jeg er rigtig, rigtig glad. Det er et dejligt sted, og jeg glæder mig til at komme herned til næste år, og forhåbentlig lave et bedre resultat.”

Dagens sidste danske båd var M1x med Sverri Nielsen, som slutter på femtepladsen i et stærkt felt. I finalen satte New Zealand og to tyske mandskaber sig hurtigt forrest i feltet, hvor de resterende tre både kæmpede for at hænge på.

Sverri slutter i en tid, som er tæt på identisk med den han roede i ved første World Cup, så også han kan rejse hjem med endnu en god præstation i bagagen

Tilfreds sportschef

Sportschefen for Danmarks Rocenter Finn Trærup-Hansen glæder sig over de danske resultater, og ser frem til at komme hjem og arbejde videre med roerne:

”Jeg er ganske godt tilfreds med præstationerne her i Linz. I et stærkere selskab, er dansk roning med fremme, hvor det er interessant, og endda med bedre placeringer. Der er noget positivt at komme hjem, og arbejde videre med.”

Den lille landsholdstrup, står til at lande i Kastrup Lufthavn i morgen mandag kl. 16.55. Årets tredje og sidste World Cup venter d. 13.-15. juli i Lucerne.