wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
LDKU kan endelig præsentere en mangfoldig kaproning med DIF-medaljer og fotokonkurrence

Af Christian Brandt Probst, formand LDKU

LDKU er stolte af at kunne præsentere den eneste DFfR kaproning hvor man i 2016 kan vinde en officiel DIF medalje. For damer er muligheden i 10 km langdistancekaproning, mens det for mændene er 25 km.  Begge løb er i 2’er inrigger, og man skal som minimum deltage i 4 af de 5 kaproninger. Første mulighed er 28. maj i Randers (sidste tilmelding 18. maj). Herefter følger Århus, København, Humlebæk og DM finale i Vejle med stor fest og uddeling af DIF-medaljerne.

Men langdistancekaproning er ikke kun for de helt seriøse, der går efter DIF medaljer. Der er også mulighed for 10 og 25 km for de trænede roere, og i disse klasser er der handicapgodtgørelse for alder og køn. Og såvel 2’er og 4’er inrigger kan stille op her. I disse klasser uddeles der også ved sidste konkurrence DFfR-medaljer til de bedste hold i turneringen (bedste 4 af de 5 kaproninger). Endelig er der på 10 km en klasse vi kalder ”2. division” for at indikere at den er oplagt til motionister og nybegyndere. Som i alle klasser er der her medaljer ved hver kaproning – men ikke en gennemgående konkurrence.

Da mange klubber har en inrigger – og kaproningerne er fint fordelt over hele landet – er der ingen grund til ikke at stille op. Tag det i første omgang som en personlig udfordring – og derefter kan man sammenligne sig med de andre, og gå efter en forbedring næste gang.

Der har gennem de sidste mange år været mulighed for at deltage i lodtrækning om fribilletter til Storebælt for bådtrailer. Dette vil desværre ikke været muligt i år. Vi arbejder på at få det genindført i 2017, og skal love at vi får startet dialogen med A/S Storebælt i god tid.

Endelig må vi reklamere for vores plakat, der kun findes elektronisk. Hvis du fotograferer den ophængt i din klub, og uploader billedet på Facebook LDK Langdistancekaproning DFfR, deltager du i en lille konkurrence. Deadline er første kaproning 28. maj. Tilmelding – klik her.