wave Created with Sketch.
På denne side kan du som roklub få gode råd og ideer til at skabe og vedligeholde en god ungdomsafdeling.

Værktøjer, der gør det nemt at være ungdomstræner og sjovt at være ungdomsroer

Forskning fra Center for Ungdomsstudier viser, at det, der fastholder børn og unge i foreningsidrætten er oplevelsen af at udvikle sig og blive bedre. Det behøver ikke være med konkurrence som mål, men de skal opleve progression i træningen. På RoBattles Inspirationsseminarer får ungdomstrænere- og ledere inspiration hertil. Derudover er DFfR ved at udvikle et materiale om den gode ungdomsafdeling til dig som ungdomstræner.

Vil du have ny inspiration til ungdomsafdelingen?

Så deltag på RoBattles inspirationsseminarer, som afvikles flere gange om året.

Certificering af ungdomsvenlige roklubber

Roklubber, som gør en målrettet indsats af høj kvalitet for ungdomsroere, kan søge om at blive URO9000 certificeret af Roaktivitetsudvalget. For at blive URO9000 godkendt, skal klubben opfylde en række krav, som sikrer, at klubben har taget stilling til og arbejdet med forskellige områder. Alt sammen støtter og styrker ungdomsarbejdet og ungdomsroningen i klubben. En URO9000 certificering gælder for 2 år, hvorefter klubben skal søge en ny godkendelse.

Børneattester

Foreninger skal indhente børneattester for trænere, instruktører og ledere, som via deres arbejde eller virke færdes fast på steder, hvor der er børn under 15 år.