wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Da DRCs nye bestyrelse tirsdag blev konstitueret var det med to nye ansigter iblandt: Karen Leth Jensen, der også sidder i Kaproningsudvalget i DSR samt Mathias Larsen (Bagsværd), der bliver de aktive atleters repræsentant.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

DRC har siden OL været genstand for rigtig mange forandringer, så der er rigtig mange udfordringer, at tage fat på fremover for den nye bestyrelse, der bl.a har indledt processen omkring ansættelsen af den nye sportschef, der skal tage over efter Lars Christensen. En proces, som Karen bl.a skal være med til at influere.

Karen Leth Jensen, der er uddannet jurist og i dag arbejder med skattejura og pensionsret, er selv tidligere landsholdsroer og som et kuriøst element også gudmor til Juliane Elander Rasmussens ældste datter. Karen startede sin egen aktive karriere i en relativ sen alder som 25-årig, og oplevede sin fineste stund, da hun fik bronze ved World Cuppen i München i 2001 i LW4x sammen med Louise Jensen, Lise Poulsen og Susanne Antonsen.

Karen har efter sin aktive karriere intenst fulgt med i DRCs arbejde, men glæder sig nu til selv til, at få muligheden for at få sat sit eget aftryk på DRCs fremtidige beslutninger. Og Karen anerkender, at der er nok, at tage fat på: ”Det, at der har været et generationsskifte på landsholdet samtidig med, at der skal findes en ny sportschef, gør, at tingene skal finde et fornuftigt leje. De ting, der har fungeret godt, skal føres videre og samtidig skal man finde ud af om og hvor, der evt. skal ændres nogle ting”, siger Karen, der understreger, at hun også skal ”finde sin egne ben” i bestyrelsesarbejdet.

Masser af udfordringer
”Nu skal jeg egentlig have fundet ud af, hvad det er bestyrelsen kan og har mandat til. Men jeg synes, at det er nogle meget kompetente mennesker, der allerede sidder i bestyrelsen, og det åbner jo for nogle meget interessante diskussioner, der fremover kan tages”, siger Karen Leth Jensen, der bliver den anden kvinde i bestyrelsen ud over Conny Sørensen.

Efter Sophus Johannesen (Roskilde Roklub) er stoppet, er det fremover Mathias Larsen (Bagsværd Roklub), der skal repræsentere de aktive atleters stemme i bestyrelsesarbejdet (med Christina Juhl Johansen, DSR som suppleant). Mathias, der sammen med Emil Espensen, DSR skal repræsentere de danske farver i LM2x ved det forestående EM i Tjekkiet, blev af andre landsholdsroere opfordret til at gå ind i bestyrelsesarbejdet og den unge jyde glæder sig til at få en plads ved beslutningstagernes bord.

”Der var flere folk, der havde prikket mig på skulderen efter at Sophus stoppede og spurgte om det ikke kunne være noget for mig fordi jeg måske snakker rigtig godt med alle i landsholdstruppen. Og jeg synes da helt sikkert, at det ville være spændende, at komme ind og repræsentere ”roernes stemme”, få en viden om, hvad der sker bagved kulisserne blandt bestyrelsesmedlemmerne og samtidig være med til at influere de beslutninger, der bliver taget.”, siger Mathias Larsen.