wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I weekenden venter sidste opgave, inden fokus indstilles helt på OL-forberedelser for landsholdet i roning

Fredag trykkes der ‘play’ på årets sidste World Cup i polske Poznan, og her er det danske landshold i roning til start med tre ud af de fire OL-kvalificerede og udtagne både. Det er lidt forskelligt, hvordan konkurrenterne ser ud i de tre bådklasser, da konkurrencen bærer præg af at en del nationer stiller med udviklingshold og andre har valgt deltagelse fra, for at fokusere på det forestående O. Men der er også nationer, som endnu ikke er helt låst fast på deres OL-konstellationer, som derfor afprøver noget nyt.

Men på den danske side, er alt ‘som det plejer’ og de tre danske både der er til start i Poznan er:

W2- med Fie Udby (KVIK) & Lærke Rasmussen (DSR)
W4- med Julie Poulsen (Odder), Marie Johannesen (Roskilde), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd) og Astrid Steensberg (DSR)
M1x med Sverri Nielsen (DSR)

Fælles for de tre danske både er, at de skal afpudse og afprøve de sidste ting inden, inden fokus flyttes 100% over på OL-forberedelser.

Jens Vilhelmsen, der er træner for Sverri Nielsen, fortæller at de siden World Cuppen i Lucerne for et par uger siden, har arbejdet med nogle tekniske forbedringer:

”Formålet ved at deltage i World Cup III, er at Sverri skal have endnu mere sikkerhed i, hvordan han håndterer at ro kaproning på 2000m, på den distance der gælder, hvor der også ligger nogen ved siden af. Den sad ikke helt i skabet i Lucerne, så vi har selvfølgelig arbejdet med nogle forskellige tekniske ting herhjemme – og nu skal vi ned og se, om de ting vi har prøvet at forbedre, også har virket.”

Det er lidt samme fortælling, som gør sig gældende for de to danske damebåde, der også stiller til start i Poznan, fortæller cheftræner for damegruppen Mads Haubro:

”Vi har meget vi skal øve os på, inden OL, og det øver vi bedst, når der er konkurrenter ved siden af. Så vi skal bruge World Cuppen til at få nogle detaljer på plads. For vi kan øve mange ting til træning – men det er altid godt, lige at få prøvet det igennem og se om det sidder fast.”

Siger Mads Haubro og fortsætter:

”Vi vil gerne have det hele til at spille til OL, og nu er vi ved at bygge op, så der er nogle ting vi skal turde lege med. Vi kunne have valgt at gøre det anderledes, men min vurdering er, at det har større værdi for os at komme ud og race, frem for at få en masse mængde på Bagsværd. Vi træner meget og konkurrer lidt, så vi glæder os til at komme ud og konkurrere mod nogle af de bedste i verden.”

World Cuppen i Poznan er sidste konkurrence, inden roerne går ind i den sidste opbygningsfase frem mod OL, der starter d. 27. juli. Så på den anden side af World Cuppen, skal der selvfølgelig også bygges mere på.

Dameotteren bliver hjemme

Foruden M1x, W2- og W4- skal også den danske dameotter til OL, men de ni damer er ikke at finde på startlisten ved denne World Cup. Der er en række forskellige ting, som gør at valget er faldet på at blive hjemme i Danmark og passe træningen, fortæller damernes træner, Frederik Taulbjerg:

“Vi har haft en lang og intens periode, så vi har brug for at få lidt arbejdsro i projektet. Derudover så er der en del af damerne, som passer eksaminer og afgangsprøver i disse dage. Det er også en af grundene til, at vi har valgt at blive hjemme, så de kan passe deres sidste studieforpligtelser.”

World Cuppen i Poznan kan følges på roning.dk, Facebook og Instagram som vanligt.