wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Ved weekendens World Cup i polske Poznan, kunne både W2- og M1x stille sig på medaljeskamlen søndag

Billeder: Balint Czucz

I weekenden, har tre ud af Danmarks fire OL-kvalificerede både, testet formen og afprøvet om træningen op mod de Olympiske Lege var på rette vej, ved årets sidste World Cup i Polen. Lørdag roede alle tre hold sig i deres respektive A-finaler, mens disse finalepladser søndag blev omsat til to bronzemedaljer i hhv. W2- og M1x.

To danske bronzemedaljer og en 4. plads på marginalerne

I W2- startede den rutinerede duo i Fie Udby (KVIK) og Lærke Berg Rasmussen (DSR) dagen ud med at ro en bronzemedalje hjem, i et tæt løb, hvor den danske båd slutter 0.00,28 efter Irland på 2. pladsen.

“Vi er glade for, at Lærke og Fie vinder bronze i dag, og de fighter flot hele vejen gennem finalen. Vi får løftet farten de sidste 1.000 meter, og det er noget, vi har arbejdet med siden OL-kvalifikationsregattaen i Luzern for få uger siden. Fie og Lærke gør det godt i dag, og ror offensivt og med stort mod, og vi går herfra med en god tro på det, og vi ved, hvor vi skal sætte ind og justere de sidste ting inden OL,” fortæller Mads Haubro om dametoeren.

Det var Australien, som løb med guldet. Og Irland tog sølvet i W2- A-finalen.

I W4- roede Julie Poulsen (Odder), Marie Johannesen (Roskilde), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd) og Astrid Steensberg (DSR) et flot løb, og afsluttede med en stærk slutspurt. Desværre var det Rumænien, som trak det længste strå og kom ind på 3. pladsen, i et løb, hvor det var både spændende og tæt i toppen.

“Fireren er naturligt nok skuffede over, at medaljen glippede efter så tæt en afslutning, men de har haft tre gode løb her i Poznan og var meget tæt på den direkte finaleplads i indledende løb i fredags. I går, da de vandt opsamlingsløbet, præsterede de den bedste, mest dynamiske og offensive roning, jeg har set fra dem, og det er fedt at se, at de har den stabile fart. I finalen er starten ok, men der kommer en del sidevindsstød og det driller lidt på de midterste 1.000, så de andre tre både får lidt for lang snor. Til gengæld er de sidste 6-700 meter virkelig gode og det er noget af det, vi skal arbejde med og blive skarpere på op til OL,” fortæller Mads Haubro.

Det var de helt små marginaler, som gjorde at den danske W4- sluttede udenfor podiet i dagens A-finale.

Dagens sidste løb med dansk deltagelse, var som så mange gange før, M1x A-finalen, med dansk deltagelse i form af Sverri Nielsen (DSR). Den danske singlescullerroer lagde stærkt ud og var først til 500 og 2. til 1000m. Løbets sidste halvdel blev en intens kamp om sølvet mellem Sverri og den kroatiske roer Damir Martin, som blev afgjort på målstregen og blev til dansk bronze og kroatisk sølv.

“Vi ser en lille stigning i formkurven og forbedring fra seneste regatta for et par uger siden, men der er mere at arbejde med frem mod OL. Til denne world cup havde vi aftalt, at Sverri fik mere frihed til at afprøve nogle ting og ikke blev for låst teknisk, og kom godt ud af hullet og lagde sig i front af finalen, som vi havde aftalt. Han viser bedre roning i dag, men der er mange om buddet til OL, så det kræver lidt forbedring af forskellige tekniske aspekter og detaljer i OL-træningslejren. Det fysiske er på plads, så vi skal arbejde på, at teknikken forløser fysikken.”

Fortæller Jens Vilhelmsen.

Guldet gik til den newzealandske roer Thomas Mackintosh og Damir Martin fra Kroatien tog sølv.

Sidste test inden OL

Weekendens World Cup, var ikke blot den sidste i rækken, det var også sidste gang de danske roere var i aktion på kaproningsbanerne, inden det forestående OL starter.

Dermed venter der nu to ugers træning hjemme i Danmark, inden kursen sættes mod Avis, Portugal, på årets sidste træningslejr inden OL. Derfor har World Cuppen også været brugt som en test, af forskellige ting, de tre både har arbejdet med i de seneste uger – nu er det tilbage i værkstedet, for at få de allersidste detaljer på plads.

Sportschef Thor Juul Kristensen ser også, at det går den rigtige vej for alle tre hold, forud for sæsonens store mål, der snart venter:

“Overordnet går vi fra World Cup III med forskellige brugbare ting for de tre hold. Der er blevet eksperimenteret og arbejdet god løbserfaring ind i alle bådene, og på den måde er alle sultne på at komme i gang med træningslejren og OL-forberedelsen. Vi er ikke resultatmæssigt brudt helt igennem lydmuren endnu, og der er generelt forventning til og bestyrket tro på, at vi overhaler flere nationer den kommende måned. Flere af dem, der slutter foran os ved denne regatta, skal slutte bag ved os i Paris.”