wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den danske damefirer med Frida Sanggaard Nielsen, Lærke Berg Rasmussen, Ida Gørtz Jacobsen og Christina Juhl Johansen samt træner Mads Haubro og sportschef Finn Trærup-Hansen er midt i forberedelserne til OL blevet fanget midt den kraftigste tyfon i Japan siden 1958.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

For ca. to år siden blev det danske landshold fanget i orkanen ”Irma” i Florida i forberedelserne til VM i Sarasota. Og nu er en lille del af det samme landshold så røget ud i et nyt blæsevejr” eftersom den danske delegation ifølge Finn Trærup-Hansen vil befinde sig lige i øjet af den japanske tyfon Hagibis kl. 23 lørdag (Tokyo er syv timer foran Danmark). Tyfonen ventes at bevæge sig op ad den japanske østkyst og langsomt dø ud i løbet af natten.

Fredag morgen klokken ni lokal tid befandt Hagibis sig omkring 410 kilometer vest for øen Chichi Jima. Tyfonen er den 19. af slagsen, der rammer Japan i år. Hagibis er blevet klassificeret som en kategori 5-tyfon, det kraftigste niveau. Den har middelvinde tæt på 60 meter per sekund og vindstød på mere end 70 meter per sekund svarende til 260 kilometer i timen. Det ventes dog at orkanen vil have aftaget i styrke, når den rammer Tokyo.

Den danske delegation er rejst til Japan for at besigtige forholdene i Japan efter at Danmark kvalificerede to både, damefireren med Frida Sanggaard Nielsen, Lærke Berg Rasmussen, Ida Gørtz Jacobsen og Christina Juhl Johansen samt herresinglesculleren med Sverri S. Nielsen til OL ved VM, der blev afholdt sidst i august i Østrig. Sverri er ikke med i Japan eftersom han rejser til den prestigefyldte Head of the Charles regatta den 15.oktober.

Finn Trærup-Hansen oplyser, at alle roere er ved godt mod i den danske lejr trods det lidt frygtindgydende scenarie. ”Pigerne tager situationen med ro. Vi har kun morgenmad på hotellet, så vi var ude hente forsyninger i formiddag eftersom butikkerne allerede lukkede kl. 12. Det regner enormt kraftigt uden for, der er ingen biler eller mennesker i gaderne og der er også lukket ned for togdriften. Vi bor på 15.sal og det gynger noget, men vi har ikke nået højdepunktet endnu”, siger Finn Trærup-Hansen, der endvidere fortæller, at pigerne eftersom de ikke har kunnet træne på den olympiske bane har løbet op og ned ad trapperne på hotellet for at holde den fysiske form ved lige.

Afbrækket i OL-forberedelserne er dog langt fra en katastrofe, siger Finn Trærup-Hansen. ”Turen herned var mest ment som en måde at få stillet roernes nysgerrighed. Vi vidste allerede, at træningen ville have haft begrænset effekt eftersom der også har alle mulige andre roere og kajakroere på vandet, men selvfølgelig er det frustrerende, at vejret ikke har været bedre”, siger Finn Trærup-Hansen.

Udfordringerne fra vejret er dog ikke værre, at man allerede søndag håber på at kunne sætte et besøg til OL-byen i stand samt måske også at kunne besigtige rostadion i Tokyo. Mandag ventes landsholdet at flyve til Ogata (mere end 600 km sydvest for Tokyo), der kommer til at danne træningslejr for roerne op til OL. Den danske delegation vender hjem til Danmark igen den 17.oktober.