wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Dansk Forening for Rosport søger ny Sportschef til den daglige ledelse af Danmarks Rocenter

Dansk Roning er en Danmarks mest vindende sportsgrene i nyere tid. Siden OL 1996 er det blevet til 10 olympiske medaljer heraf 4 af guld samt en lang række medaljer ved internationale mesterskaber. Vi betragter os selv som en succes. En succes, som er resultatet af mange års vedvarende stabilt talentpleje i nært samarbejde med frivillige i roklubber og kraftcentre fordelt over hele Danmark. Og samtidig udviklet i et følsomt elitemiljø i Danmarks Rocenter ved Bagsværd sø i et tæt og frugtbart samarbejde med Team Danmark.
Er du personen som kan sikre og videreudvikle succesen samt løfte Dansk Ronings ambitioner yderligere frem mod OL i 2020 og 2024?

Jobbeskrivelse:

Vi har brug for en sportschef, som sammen med landstrænerne, og talentudviklingsansvarlige på Danmarks Rocenter kan være med til at skabe de bedst mulige betingelser for de danske landsholdsroere og talenter. Sportschefen skal medvirke til at sikre, at trænere og eliten får de bedst mulige rammer for at nå det højeste internationale niveau. Det kræver indsigt i og forståelse for en række menneskelige relationer. Du skal kunne prioritere i indsatser og sætte mål for udviklingen.

Jobbet er en vekselvirkning mellem administrative indsatser og udviklingsopgaver i samarbejde med trænerteamet, talentudviklingsansvarlige, Team Danmark, ansvarlige i kaproningsudvalget samt rocentrets bestyrelse og relevante eksterne eksperter. Det er endvidere vigtigt, at der samarbejdes med roklubber og kraftcentre og at du kan inspirere og motivere Rocentrets ansatte gennem en dialogbaseret kommunikation.

Din baggrund og kvalifikationer

 • Indgående erfaring med elitesport på internationalt niveau
 • Ledelseserfaring – herunder inkluderende ledelsesstil
 • Flydende dansk

Vi lægger vægt på, at ansøgeren formår:

 • Videreudvikling af Rocentret med afsæt i den nuværende elitekultur
 • Sikring af talentudvikling
 • At skabe en rød tråd i dansk kaproning fra roklubberne over kraftcentrene til Rocentret samt at medvirke til, at der via dialog skabes konsensus for den danske rostil. Samspillet med frivillige i bestyrelse, kaproningsudvalg, roklubber og kraftcentre.

Som person forventer vi at du:

 • Har personlig gennemslagskraft og er god til at kommunikere med dine omgivelser
 • Har lyst til at arbejde med unge mennesker og trives med rejseaktivitet i Danmark og udland
 • Evner at stå fast, og at du kan arbejde for fælles resultatmål
 • Kan arbejde selvstændigt og som en del af et team
 • Har gode engelskkundskaber i skrift og tale

Kendskab til Roning er en fordel, men ikke et krav. Det forventes, at ansøgeren har indgående indsigt i den danske elitemodel. Det er ikke et krav, at ansøgeren har en baggrund som træner.

Sportschefen vil operere i en selvstændig organisation (Danmarks Rocenter) under DFfR. Stillingen refererer til formanden for Danmarks Rocenter, og du deltager i bestyrelsesmøder, aktivitets- og budgetseminar, årsmøder m.m.

Løn efter kvalifikationer og Team Danmarks retningslinier.

Du vil indgå i Team Danmarks Lederuddannelse sammen med øvrige sportschefer i det Team Danmark støttede netværk.

Ansøgningsfrist til ovennævnte stilling er tirsdag d. 6. juni kl. 12.00. Samtaler afholdes i perioden uge 24-25 samt evt. i uge 26. Ansættelse forventes d. 1 august eller i henhold til aftale snarest muligt derefter.

Spørgsmål om stillingen kan rettes til:
Henning Bay Nielsen, formand DFfR
[email protected]
mobil: 22276593

Ansøgningen stiles til:
Dansk Forening for Rosport
Att. Anne Meisner
Skovalleen 38
2880 Bagsværd
Mail: [email protected]

 • Kontakt:
  Bent Jørgensen
  Sekretariatsleder
  Tlf.: +45 21 76 72 75