wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Dansk Forening for Rosport søger ny Sportschef med specifikt ansvar for ledelsen af rosportens eliteenhed Danmarks Rocenter

Bemærk dette er det gamle stillingsopslag, det reviderede stillingsopslag kan findes her

Du skal tage ansvaret for, at et af de mest profilerede sportsforbund i Danmark fortsat ”producerer” talenter og leverer eliteresultater i verdensklasse. Du kommer i førertrøjen og skal være drivkraften i at implementere aftalegrundlaget med Team Danmark i de kommende år, til gavn for talentudvikling og elite i dansk roning.

DFfR Sportschefen står i spidsen for vores elitære arbejde og er daglig leder af Danmarks Rocenter med tilknyttede medarbejdere. Vi har på nuværende tidspunkt ansat fire landstrænere. Målet er, i samarbejde med Team Danmark, de danske kraftcentre og vores roklubber at opnå internationale topresultater og medaljer ved EM, VM og OL. Du skal i samarbejde med landstrænerne videreudvikle et velfungerende elitesystem inden for roning.
Du bliver omdrejningspunktet for elitær tænkning og søgen efter High Performance i forhold til udvikling af roere, træningsmetoder, materiel m.v.

DFfR har 15.000 medlemmer fordelt på 149 klubber med et DFfR sekretariat ved Bagsværd Sø (www.roning.dk). Roning er blandt en af Danmarks mest vindende sportsgrene ved OL i nyere tid og med en lang række medaljer ved internationale mesterskaber og senest medalje ved det igangværende OL. Den succes skal fortsætte og udbygges. DFfR er et Team Danmark forbund.

Er du personen som kan løfte Dansk Ronings ambitioner yderligere frem mod OL i 2024 og 2028?

Jobbeskrivelse:

Sportschefen skal sammen med landstrænerne, og talentudviklingsansvarlige på Danmarks Rocenter være med til at skabe de bedst mulige betingelser for de danske landsholdsroere og talenter. Sportschefen skal medvirke til at sikre, at trænere og eliten får de bedst mulige rammer, for at nå det højeste internationale niveau. Det kræver indsigt i og forståelse for en række menneskelige relationer.
Du skal kunne prioritere i indsatser og sætte mål for udviklingen. Jobbet er en vekselvirkning mellem administrative indsatser og udviklingsopgaver i samarbejde med trænerteamet, talentudviklingsansvarlige, Team Danmark, ansvarlige i kaproningsudvalget samt Rocentrets bestyrelse og relevante eksterne eksperter.
Du forventes at ledsage landsholdet til senior mesterskaber som World Cup, VM og EM og OL, hvor du forventes at indtage en koordinerende og styrende rolle. Det er vigtigt, at der samarbejdes med roklubber og kraftcentre og at du kan inspirere og motivere Rocentrets ansatte gennem en dialogbaseret kommunikation.
Det forventes, at du indgår i et chefteam med lederen af DFfR´s sekretariat i et fælles udviklende samarbejde, hvor der især drøftes grænseflader (som f.eks. talentudvikling og coastalroning) mellem DFfR sekretariatet og Danmarks Rocenter.

Din baggrund og kompetencer

 • Kendskab til roning på eliteniveau
 • Indgående erfaring med elitesport på internationalt niveau
 • Ledelseserfaring – herunder inkluderende ledelsesstil, der inspirerer og er robust i lederrollen
 • Energisk og initiativrig med politisk tæft
 • Organisatoriske evner med fokus på målrettet elitært arbejde men også administrative opgaver herunder økonomistyring
 • Har personlig gennemslagskraft og kan kommunikere i skrift og tale også på engelsk samt have mediebevågenhed
 • Har lyst til at arbejde med unge mennesker og trives med rejseaktivitet i Danmark og udland
 • Kan sikre fundraising til elite

Konkret bliver dine arbejdsopgaver

 • Ansvarlig for personaleledelse af landstrænere og staff i Danmarks Rocenter med fokus på miljø og moderne arbejdsvilkår
 • Ansvarlig for administrativ og økonomisk ledelse af eliteområdet herunder Team Danmark bevillingen
 • Ansvarlig for udvikling og implementering af elitestrategi – og strategi for talentudvikling
 • Ansvarlig for samarbejde med Team Danmark, Antidoping Danmark og øvrige samarbejdspartnere inden for eliteområdet.
 • Ansvarlig for at sikre, at eliteidrætten og eliteatleterne bliver udviklet på en social og samfundsmæssig ansvarlig måde.

Sportschefen vil operere i DFfRs selvstændige eliteorganisation Danmarks Rocenter, som er forankret under DFfR. Danmarks Rocenter har sin egen bestyrelse med deltagelse af repræsentanter fra roklubber, kraftcenter og kaproningsudvalg, hvilket skulle sikre en stærk high performance kultur.
Du ansættes af DFfR, men den daglige referenceramme omkring elitens prioriteringer sker i tæt samarbejde med formanden for bestyrelsen for Danmarks Rocenter. Du deltager i bestyrelsesmøder, aktivitets- og budgetseminar, årsmøder m.m.

Vi tilbyder en høj grad af fleksibilitet og frihed til at planlægge din hverdag. Løn efter kvalifikationer.

Ansøgningsfrist til ovennævnte stilling er mandag d. 23. august kl. 12.00. Samtaler forventes afholdt i perioden uge 36-38.
Ansættelse forventes d. 1. november eller i henhold til aftale.

Spørgsmål om stillingen kan rettes til
Henning Bay Nielsen, formand DFfR
[email protected]
mobil 31365332

Ansøgningen stiles til
Dansk Forening for Rosport
Att. Bent Jørgensen, [email protected]
Skovalleen 38
2880 Bagsværd