wave Created with Sketch.
Se alle aktiviteter
I 2024 bliver der arrangeret to oplevelsture til Mariefred i Sverige

DFfR laver to ture i sommeren 2024 til Mälaren ved byen Mariefred i Sverige, -og det bliver sjovt.

Tur 1 fra søndag eftermiddag den 28. juli til fredag den 02. august, formiddag dvs. 4 hele rodage.

Tur 2 fra fredag den 02. august sidst på eftermiddagen til onsdag den 07. august formiddag dvs. 4 hele rodage.

Mariefred er en gammel svensk by fra 1605, som ligger tæt på Gripsholm slot, grundlagt 1380 og overtaget af Gustav Vasa i 1526. Mariefred er lille og meget hyggelig med små butikker, cafeer og indkøbsmuligheder.

Desuden er der fin badestrand lige ved campingpladsen, som vi nok også skal få glæde af.

Der er ca. 8000 større og mindre øer i Mälaren, som med 1140km2 er Sveriges 3. største sø. Vi ror ud og kigger på nogle af dem, og håber blandt andet, at det vil blive muligt at ro ud, hvor Birka, Sveriges første by, lå.

Vi skal bo og have base på Mariefreds Camping (www.mariefredscamping.com), en campingplads, der ligger idyllisk ved Mälaren, vest for Stockholm. Vi skal bo i nogle fine hytter med eget bad og toilet, og vi laver mad og vasker op i hytterne, -og hytterne bliver derfor centrum for lejrlivet. Du skal være indstillet på at deltage i dette med godt humør, og være sammen med dine nye ro-venner meget af tiden. Vi håber turen også vil bidrage til at du, som ny roer, kan komme ud og danne netværk med andre klubber og roere.

Roturene starter hver dag fra Mariefreds Camping. Der er ikke noget landhold, så alle skal ro alle dage. Planen for roturene er som altid afhængig af vejret, men vi håber vejrguderne er med os, og påregner at ro mindst 150 km på 4 hele dage. Det er vigtigt, at du er i stand til at ro flere dage i træk, og det kan blive i vind og krappe bølger, -men vi ror ansvarligt, og turlederne vil planlægge sikre ture, så vi alle får nogle gode oplevelser med hjem. Du skal have aflagt svømme- / vesteprøve i vand (i henhold til DFfR’s Langtursreglement), og være fortrolig med at skifte plads i båden undervejs, som det aftales på dagens bådhold. Da vi både benytter coastal og inrigger både, er det en stor fordel, hvis du kan ro og styre begge bådtyper, eller i hvert fald ro med både en og to årer.

Praktiske forhold

På hver tur kan der højst deltage 16 personer (incl. turlederne). Vi ror i fire to-årers inriggere og to toer-coastals, som vi hver dag tager på land og opbevarer fornuftigt.

Pris:
Hver tur koster ca. 3700 danske kroner. Deltagerne sørger selv for transport til og fra Mariefreds Camping. Prisen dækker overnatninger, bådtransport og trailerkørsel, forsikring, en flot tur-T-shirt samt fuld forplejning, excl. drikkevarer.

Tilmelding:
Den fulde turbeskrivelse og tilmeldingsblanket kan hentes via link i højre side / link i bunden af siden her.
Du skal tilmeldes igennem din klub, der bekræfter, at du vil kunne gennemføre turen. Din klub kan blive bedt om at stille fuldt udstyret 2-åres inrigger til rådighed for turene.

Nærmere oplysninger samt svar på evt. spørgsmål kan du få hos en af turlederne:
Marie Valeur, Kalundborg Roklub,
tlf. 3066 9519, [email protected]
Bo Brodersen, Kalundborg Roklub,
tlf. 4183 3842, [email protected]