wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
At ro på de første 1000m af banen i Sorø var, på grund af vejret, noget der lignede ren overlevelse, men det var også det eneste der ikke klappede ved weekendens regatta

Billeder: Asta Øjvind, Peter Lindblom & John Schwartz

Det sommeragtige sommervejr glemte at velsigne Sorø Regattaen med vindstille og solskin, det blev i stedet til blæsevejr og regnbyger der prægede det meste af regattaen både lørdag og søndag. Vejret gjorde at de første 1000m af banen, på den Midtsjællandske sø ikke ligefrem var en fornøjelse at ro på.

Men ser man bort fra vejret, så kan den erfarne og kompetente Sjællands Regattaforening se tilbage på endnu en velafviklet regatta.

Ros og overflod af frivillige kræfter på den gode måde

Antallet af tilmeldinger i år lå ca. 580, og var en smule lavere end sidste års, ca. 750, men da lagde regattaen også baner til de Junior Nordiske Mesterskaber.

Som tovholder på Sorø Regattaen står Sjællands Regattaforening, og her kan formand Tommy Knudsen se tilbage på endnu en meget velafviklet regatta, hvis man da ser bort fra vejret:

”Vejret var en kæmpemæssig udfordring for alle – både på vand og på land. Derudover er jeg, set med arrangørbriller, meget tilfreds og utrolig stolt. Vi har ikke mødt kritik, men pæne rosende ord hele vejen rundt både fra roere, trænere, dommere og frivillige. Jeg er utrolig stolt over holdet bag. Alle satte en ære i at gøre deres bedste og det betød, at vi aldrig rigtig mødte problemer, kun udfordringer der var til at løse.”

Fortæller Tommy Knudsen og fortsætter:

”Fredag aften havde vi eksempelvis lidt udfordringer med banerne, men inden jeg fik set mig om, var der tre frivillige til at hjælpe med en løsning. Det har været en kæmpe fordel, at vi havde lidt for mange frivillige hænder i år. For det gjorde at vi kunne holde lidt pause undervejs.”

Hjælp fra den ene og den anden ende af landet

Her i 2019 tegner der sig et billede af, at hvis man har brug for hjælp, så er der en sandsynlighed for at Universitetsroning Aalborg kan være de rette at spørge.

I ugen op til regattaen var universitetsroerne på træningslejr i Sorø, og i den forbindelse lånte de en følgebåd, men ikke uden at tilbagebetale lånet, med lidt arbejdskraft fortæller Tommy Knudsen:

”Universitetsroerne fra Aalborg bidrog også med fantastisk hjælp. De lånte en følgebåd, og som modydelse hjalp alle uni-roerne med at lægge ind- og udgangsbroerne ud og sætte måltårn på plads. Og sådan en flok store, stærke unge mennesker kan virkelig få noget for hånden.”

Fra den anden ende af landet kommer Københavns Regattaforening også med hjælpende, kompetente kræfter, som blandt andet gør at regattakontoret fungerer uden problemer.

Igen i år blev Sorø Regattaen et pragtstykke udi frivillighed og endnu en regatta som Sjællands Regattaforening kan se tilbage på, som meget velafviklet.