wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Der blev uddelt medaljer i massevis ved årets Danske Mesterskaber på Sorø sø

Man kunne næsten tro, at lørdagen ved Sorø sø var en Vivaldikoncert, for med undtagelse af vinter, så var alle årstiderne i høj grad repræsenteret under årets Danske Mesterskaber.

Sorø sø, Sorø Roklub og Regattaforeningen Sjælland ‘havde bolden’ i år, og var fornemme værter ved årets DM på kortbane, hvor intet mindre end 13 sæt DIF DM-medaljer og langt over 150 DFfR DM-medaljer blev uddelt.

Gennem hele dagen, var der højt humør på og omkring den midtsjællandske sø, selvom der også både var blæst, regnvejr, ugler og lidt svær fremkommelighed på præmiebroen.

Ny pokal 

Dette års Danske Mesterskaber blev også første gang i ro-historien, hvor der blev uddelt de eftertragtede DIF DM-medaljer, til det vindende hold i dameotter, efter vi i foråret fik ændret mesterskabsstatus fra Forbund- til Danmarksmesterskab. Det blev Danske Studenters Roklub, der løb med dén sejr, med deres stærke hold. Men udover medaljerne, så kunne de også få overrakt en helt ny pokal, nemlig H.K.H. Prinsesse Benediktes vandrepokal.

Pokalen er netop udsat i år, og skal for eftertiden tildeles vinderne af DM i dameotter, W8+, desuden er pokalen graveret med Prinsessens specialdesignede monogram, som blev designet til nålen som Årets Unge Kaproer modtager.

Det sejrende hold bestod af Silje Siefert, Calina Schanze, Nikoline Laidlaw, Cecilie Brünnich, Christine Cardel, Nanna Vigild, Mathilde Kiilgaard, Astrid Steensberg og Sofie Vikkelsøe (cox)

Meldballe & Asbjørn Torps mindepokal

Udover de mange medaljer, som der naturligvis bliver uddelt under DM, så er der også andre erkendtligheder som under mesterskaberne skal huskes.

Ved årets DM-frokost i Sorø Roklub kunne formand for DFfR Conny Sørensen således uddele Meldballe-plaquetten der i år tildeles Viggo Nielsen fra Fredensborg Roklub.

Også Asbjørn Torps Mindepokal skulle uddeles, ikke til den vindende klub, men til den klub som stiller med flest roere i finalerne ved universitetsløbene. I år var det Danske Studenters Roklub som kunne hjemtage også denne pokal.

Til at sørge for, at det hele gik ordentligt til, var selvfølgelig DFfRs dommere på pletten, for at håndtere løbsafvikling og sikkerhed på vandet.

Tilbage står vi med endnu en velafviklet regatta og der skal lyde en stor tak til Regattaforeningen Sjælland og alle de frivillige fra Sorø Roklub, som var med til at få det hele til at køre på skinner.

Ved årets DM bestod dommergruppen af: Thomas Sander, Jan Nissen, René Andersen, Jan Christiansen, Marie Heide, Cathrine Lysdal, Morten Rubin, Jakob Mortensen, Morten Thorvig, Karen Sørensen, Lars Christoffersen, Flemming Gaur og Helle Tibian