wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Vejrguderne tilsmilede langt fra dette års Sorø Regatta, der blev en våd og blæsende omgang

Nordens største regatta, Sorø Regatta, blev en våd og blæsende fornøjelse for de mange roere der i weekenden havde taget turen til den midtsjællandske sø, for at give den gas på kaproningsbanerne.

Lørdagen bød på decideret heldagsregn, med kun ganske få ophold. Vandet på søen var heller ikke nogen udpræget fornøjelse at ro på, men dog ikke værre end at dagen forløb ganske fint og det våde vejr var ikke noget der kunne tage humøret fra de mange roere.

Efter den nye bro ved mål er blevet opsat, er det de kreative løsninger der skal i brug, for at de vindende roere kan få deres medaljer. Broen er nemlig for høj til at roerne kan ligge til og komme op ad båden – i hvert fald ikke uden meget møje og besvær. Dette års løsning er medaljeudlevering med bådshage.

Gennem hele lørdagen var der glade roere nedover banerne i alle aldre, lige fra masters til de yngste roere i TU-Cuppen.
TV2 Øst var også forbi og kom med formand for Sorø Roklub Gert Kuhn Iversen en tur på vandet. De fik også en snak med Valdemar Vilhelmsen (Sorø) og Frederik Juel Hansen (Dragør), der netop er hjemvendt fra Junior NM og om lidt skal til Coupe de la Jeunesse i JM2x. Det indslag kan du se via link i højre side / i bunden af siden her.

Ca. halvvejs gennem søndagens program, måtte dommerne desværre trække det ærgerlige aflysnings-kort på grund af torden og det voldsomme blæsevejr.

Et ærestegn til en afgående udvalgsformand

Nogle af dem der som vi absolut ikke kan undvære ved en regatta, er vores dygtige danske banedommere, der er med til at sørge for at alt forløber som det skal. Til at holde styr på hvilke dommere hvor, hvornår og til hvilke regattaer har DFfR et dommerudvalg, der foruden en masse andre opgaver, tager sig af dette.

I mange år har Lars Christoffersen (KR) stået i spidsen for udvalget som formand, men ved årsskiftet gav han stafetten videre til Flemming Gaur (Silkeborg), dog med lovning på at blive i udvalget for at sikre en god overlevering.

Ved lørdagens regattafrokost i Sorø Roklub, lykkes det så HB-medlem og kontaktperson til Dommerudvalget Lotte Madsen (Holte), at overraske Lars med en hæder for hans store indsats – nemlig et DFfR Ærestegn.

Den belgiske dommer Patrick Rombaut, der også er formand for World Rowings Umpiring Commission og medlem af bestyrelsen i WR var med som dommer ved Sorø Regattaen. Derfor var det også ham der fik fornøjelsen af, at overrække ærestegnet til Lars Christoffersen.