12. August 2018:
Dårligt vejr desværre skyld i aflysning af Nordsjællands Blå Bånd
- Forside
- Nyheder
- Dårligt vejr desværre skyld i aflysning af Nordsjællands Blå Bånd
Af Bianca Toftebjerg, [email protected]
Hvad der skulle have været en kaproning med deltagerrekord, og hele 52 deltagende hold blev lørdag aflyst på grund af dårligt vejr.
Formand for Langdistancekaproningsudvalget Christian Probst tog i fællesskab med dommerne, den svære beslutning om at aflyse fjerde afdeling af turneringen:
”Vi fulgte med i vejrudsigten dagene op til, og havde også Esrum Sø som backup. Men fredag så det ud som om, at vejret lørdag ville blive fint nok til at vi kunne blive i Humlebæk. Men da vi så stod lørdag morgen og så på de store bølger, besluttede vi at aflyse. Det var simpelthen ikke sikkerhedsmæssigt forsvarligt at sende både afsted.”
Foruden at være formand for LDKU, så er Christian Probst også formand for Humlebæk Roklub – den arrangerende klub, hvilket uden tvivl ikke har gjort beslutningen om aflysningen nemmere.
Som arrangørklub er der en masse opgaver i forbindelse med afviklingen af kaproningen, og i optakten har klubben brugt mange kræfter på at få det hele klar – så en aflysning står bestemt ikke øverst på ønskesedlen for nogen.
Men hvad sker der så nu?
Lagdistanceturneringen består af fem afdelinger, hvor de deltagende hold samler point sammen. Normalt får holdene point for de fire af kaproningerne, hvilket betyder at man kan ’stå over’ en gang, uden at sætte hele sit resultat over styr.
Aflysningen af Nordsjællands Blå Bånd betyder, at der i år kun kommer til at være tre pointtællende afdelinger for de deltagende hold – dermed bliver ingen hold ramt af lørdagens aflysning.
Langdistanceturneringen – her kan alle være med
Christian Probst er ikke kun formand for LDKU og Humlebæk Roklub, han er også selv aktiv LDK-roer, og har som alle andre LDK-entusiaster om at få flere deltagere med til regattaerne:
”Vi vil jo gerne have så mange med som muligt, og produktet med den her turneringsform, gør at alle der har lyst til at konkurrere, har mulighed for at være med. Man behøver ikke at være eliteroer for at deltage. Og så er der jo bare rigtig god stemning ved regattaerne, hvor man mødes og hygger sig – både før og efter løbene.”
Hvad laver Langdistancekaproningsudvalget egentlig?
Selve afviklingen af LDK-afdelingerne, ligger hos den arrangerende klub. Det er dem som skal skaffe frivillige på dagen, og sørge for bl.a. at ligge bøjer ud. Men LDK-udvalget hjælper med at få styr på afdelingerne forud for sæsonen:
”Vi mødes hvert år i udvalget, og får planlagt sæsonen, og får aftaler på plads med arrangørklubberne. Selve regattaafviklingen står klubben selv for. LDKU laver startlisterne forud for hver afdeling, for det er nok det sværeste. Men klubben står selv for at indtaste tider, på selve dagen.”
Fortæller LDKU formand Christian Probst.
Udvalget står også for at skaffe medaljer og pokaler til den afsluttende afdeling. LDKU sikrer også dommerbemanding til alle regattaerne, ligesom der er et DFfR ‘turneringskit’ bestående af bøjer, ankre, startnumre og stopur der følger med rundt på regattaerne.
Sidste afdeling af turneringen, afholdes i år af DSR som også står for at arrangere den efterfølgende fest. Og der er ingen tvivl om at det bliver et brag af en afslutning d. 25. august.