wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Mange lokale SvedPåPanden-arrangementer i 2020 rundt omkring i hele Danmark.

Aldrig har mulighederne for at ro kaproning i inrigger været så gode som de er nu.
I efteråret nedlagde Langdistancekaproningsudvalget det gamle turneringskoncept og inviterede alle, der havde lyst til at forme fremtiden langdistancekaproningsturnering, til en arbejdsdag på Brabrand Rostadion.

Arbejdsgruppen har været særdeles effektive, så den kommende rosæson indeholder hele 23 muligheder for få sved på panden. Distancen er 10 KM og da mange af dem ligger på aftener er det oplagt at det er dem der bor tættest på som deltager. Men alle er som udgangspunkt velkommen uanset hvilken klub eller ro-netværk man tilhører.

Corona-nedlukningen af hele Danmark har dog sat en kæp i hjulet for en del af arrangementerne og samtidig fået LDK udvalget til at aflyse aflyse LDK turneringen for 2020. Istedet vil der være en masse lokale muligheder for langdistanceroning rundt omkring i hele Danmark. Overblikket får du i Danmarkskortet nederst i artiklen.
Danmarkskortet vil løbende blive opdateret i takt med, at den lokale regattaarrangør melder klar til start. De lokale regattaer vil blive afviklet under de gældende retningslinjer som myndighederne udstikker, for aktivitet både på land og vand.

Det er gratis at deltage og der roes i de både som den arrangerende klub har til rådighed. Det betyder at der nogle gange roes flere heats.

Der roes Inrigger mixløb i 2- og 4-årers og alle hold tildeles et handicap beregnet ud fra køn, alder og bådtype. Desuden udbydes der flere steder coastalløb, hvor der er løb i de enkelte bådtyper og handicap alene beregnes ud fra alder og køn. Endelig resultat beregnes ud fra en start og sluttid, samt bådens samlede handicap. Alt er baseret på fairplay og der er ingen langdistancedommere til stede.

”Jeg er utrolig glad for at det er lykkedes at få sat Langdistancekaproning så tydeligt på landkortet. Der skal lyde en stor tak til de personer, klubber og netværk der har budt ind med arrangementer, og åbnet dem for alle landets roere” udtaler formanden for LDK-udvalget Christian Probst, Humlebæk Roklub.