20. October 2019:
På med vesten når du ror på vandet om vinteren
- Forside
- Nyheder
- På med vesten når du ror på vandet om vinteren
Billede: Skavin & Ryhding
Sæsonen for vinterroning nærmer sig og det er nu du skal begynde at tænke på, hvordan du og dine ro-kammerater bedst muligt sikrer jer mod de risici som er forbundet med roning når vandet og vejret er koldt.
Måske er emnet allerede dækket i din klubs vinterroningsreglement, men det er nærmest umuligt at overvurdere vigtigheden af, at være korrekt påklædt og iført en redningsvest når man ror på vandet i de kolde måneder. Det er nemlig væsentlige elementer, der kan have betydning for din overlevelse, hvis uheldet skulle være ude.
Det er vigtigt at være bevidst om egne færdigheder og begrænsninger. DFfRs Sikkerhedsudvalg anbefaler at du, under sikre forhold, prøver den valgte beklædning og redningsvest i koldt vand. Og sørg også for at påvirke dine ro-kammerater således, at I har en fælles holdning til og forståelse af hvad man skal gøre og sikre, at I hver især, som udgangspunkt, kan tage vare på jer selv.
Ingen god undskyldning for ikke at bære vest
Der findes i dag redningsveste, som er egnede til at have på under roning, så der er ingen god undskyldning for ikke at ro med vest på.
DFfRs Sikkerhedsudvalg har lavet en oversigt over egnede redningsveste, som alle kan købes til en fordelsagtig pris hos DFfR’s eget selskab Eurow ApS. Kom direkte til Eurows hjemmeside via link i højre side/i bunden.
For Eurow er det vigtigt at være med til at understøtte, at klubber og roere kan købe redningsveste, som er i tråd med DFfR’s anbefalinger – til en rimelig pris – derfor er der også flere forskellige mærker og modeller.
At redningsvesten er vigtig, blev også understreget af en af landets førende eksperter inden for hypotermi Benedict Kjærgård i 2017, hvor roning.dk tog en snak med ham om det der har betydning hvis uheldet sker – nemlig redningsvesten og påklædningen. For Eurow er det vigtigt at være med til at gøre
Sikkerhedsudvalget har netop revideret DFfRs ‘Vejledning i vinterroning‘, som de opfordrer at de danske klubber bruger som grundlag for deres vinterroningsreglement, og så kommer formanden for DFfRs sikkerhedsudvalg Jørgen Grastrup-Hansen, med et godt råd til, hvordan man bliver lidt bedre til at øge sikkerheden:
”I Sikkerhedsudvalget håber vi at alle får en god, sikker og oplevelsesrig vintersæson. Og en god måde at gøre den lidt mere sikker på, er ved at forsøge at ændre frasen ”Det sker ikke for mig” til ”Det kan også ske for mig”, for så er vi godt i gang med at øge sikkerheden for dig selv og dine ro-kammerater.”