wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
En ny rokultur er så småt ved at vinde indpas i dansk roning, og det kom til udtryk d. 25 og 26 juni, da Thorsminde og Vesterhavet endnu en gang lagde farvand til et af DFfRs coastalkurser.

Coastalkurset blev denne gang, efter et ønske fra klubben, afholdt over en hel weekend, og det var dejligt at høre fra mange af kursisterne, at de ville godt have haft endnu mere tid til coastalroning.

Redigeret af Gustav Højmark-Jensen / [email protected]

Derfor er en coastaluddannelsescamp i 2017, over flere dage, allerede i støbeskeen ifølge underviserne, Niels Ryhding, Jesper Skavin og Kate Skavin.

Men i denne omgang deltog 20, nye som erfarne roere, der alle brændte for coastalroning i Thorsminde.

Kurset fokuserede på det grundlæggende i at ro og styre coastalbådene samt dét at være styrmand og instruktør. Derudover var der især lagt vægt på at øve og lege sikkerheden ind i denne bådtype. Det kulminerede i en herlig og aktiv blanding af roere og undervisere ifølge Kate Skavin:

“Vi fik roet, og trænet i at gå ud gennem Vesterhavets brænding og ind igen. Her gjaldt det virkelig om at arbejde sammen, og gøre det struktureret. Det var virkelig teamplaying for alle, og vi havde også fornøjelsen af redningschefen i Thorsminde Carsten Pedersen. Han var der for at fortælle om sikkerheden og Vesterhavets luner. På grund af vind og strøm er stranden, hver dag, en ny strand”.

Tiden fløj af sted med masser af ro-praktik i bølger, strøm og afdrift. Vigtige elementer at kende i Thorsminde havn.


Vandet opførte sig helt rigtigt i forhold til at vise kvaliteterne ved Coastalbåden. Foto: Kate og Jesper Skavin.

Der blev også trænet entringsøvelser i coastalbådene, svømning i fjorden, teori i sikkerhed, styring, ansvar og der blev også tid til nogle gode dialoger om, hvorfor netop coastalroning? Hvorfor er denne nye bådtype så spændende og hvorfor sikkerheden er så vigtig?

Det kom der mange forskellige meninger ud af, fra de deltagende på coastalkurset i Thorsminde:

“Coastal er sejt, spændende, ekstremt”. “Det er super at surfe på bølgerne”. “Dét at træne i bølger med de her både er herligt, anderledes og sjovt, det er er bare en helt anden rokultur og det er OK at blive våd”. “Med coastalbådene åbner der sig nye muligheder for at gå ud i vejr, man normalt ikke vil gå ud og ro i med en outrigger eller en inrigger”. “Coastal er leg og træning på havet. Coastal er nye oplevelser, men Coastal kan også være stille roning og eller langtursroning på en ny måde”. “Super at ro med 2 årer. Nemt at lære”. “Coastal er læren om havet,strømmen og vinden. Coastal er fælleskab på en ny måde”.

“Coastalroning er neoprentøj og lækkert udstyr. Mobil vindmåler, kadance- og hastighedsmåler, redningstov og veste var fedt at få afprøvet”.

Der trænes igen i brændingen og neopræntøjet kommer til sin ret i det danske sommervand. Foto: Kate og Jesper Skavin.

Det var med andre ord et super motiveret hold af roere, der mødte DFfRs udsendte undervisere, i pragtfulde omgivelser både på Vesterhavet og ved Nissum fjord. Fra underviserne lyder der til sidst en stor tak for ophold, forplejning og hjælp fra Jens Wael Møller i Kolding og Carl-Johan Runge Andersen i Horsens til praktikken i undervisningen.

På vegne af undervisere Niels Ryhding, Jesper og Kate Skavin.