wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Lørdag starter OL-kvalifikationen, og derfor har vi taget temperaturen på de fire både, som Danmark stiller op med og spurgt trænerne om formkurver, potentielle konkurrenter, mulige tider, hvor mange sekunder, der skal hentes og hvor de individuelle besætninger står før det går løs i Luzern.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

M2-:
Joachim Sutton og Frederic Vystavel

(Nr.1 og 2 kvalificerer sig til OL i bådklassen)

Træner Jens Vilhelmsen:
Forberedelser:

“Vi fik nogle gode lærepenge med fra EM og forsatte den udvikling, de har været igennem med ting, der skulle forbedres teknisk og indstillings-mæssigt. Så vi er i hvert fald hurtigere end vi var til EM. Det er altid svært at sige, hvor vi ligger i forhold til konkurrenterne, men vi har helt sikkert rykket os. Vi har haft fokus på 2km planen og måden, vi skal gribe det an på. Vi skal ned og lave et løb, der sidder lige i skabet og det løb har de ikke lavet endnu. Der har altid været nogle små eller store ting, vi kunne rette. Så vi har kun set deres rigtige fart i glimt til træning.”

Potentielle konkurrenter:
“Storbritannien og Holland kommer med to hold, som der er kvalitet i. USA og Kina kan også blive en dark horse. Men England og Holland er nøglen, og kan vi knække dem, så ser det godt ud. Jeg tror vi skal hente tre sekunder i forhold til holdenes indbyrdes relative styrkeforhold.”


(Foto: Dorthe Jensen)

W2-:
Fie Udby Erichsen and Lærke Berg Rasmussen

(Nr.1 og 2 kvalificerer sig til OL)

Træner Mads Habro:
Forberedelser:
”Der har selvfølgelig været en del ting, at tage fat på teknisk. De har haft meget lidt tid til at finde hinanden, og derfor har de også haft en meget stor udvikling fra uge til uge. De har haft gode og konstruktive pas, begynder at finde finesserne og fartmæssigt går det fornuftigt.  Så alt i alt er det meget positivt, men vi er selvfølgelig spændte på om vi har haft nok tid til projektet.”

Mulige konkurrenter:
“Man ved aldrig hvem, der dukker og der kan dukke et hold op a la Lærke og Fie. Men blandt de hold, som endnu ikke har kvalificeret sig, er de værste konkurrenter nok Kroatien og Chile, som på en god dag og i godt vand kan gå lige under 7 minutter. De to hold ror pænt stærkt, så vi ved, at vi skal ned omkring de tider for at kunne klare cuttet.

Holland har også mange talentfulde damer i den åbne klasse og derudover kan lande som Tyskland, Sydafrika, Ukraine, Rusland lave stærke konstellationer. Jeg tvivler dog på, at der er lande, der kan lave en båd, der går under syv minutter, men man skal aldrig sige aldrig.”


(Foto: Dorthe Jensen)

LM2x:
Emil Espensen og Oscar Petersen

(Nr.1 og 2 kvalificerer sig til OL)

Træner Jens Vilhelmsen
Forberedelser:
“EM var helt sikkert et wake-up call, specielt i forhold til de første løb med, at man ikke kan sidde og føle og tænke rytme. Der skal races! Så det var godt, at få rusket op det i inden det virkelig gælder. Og det har drengene også taget med ind i træningen, så vi har fået mere intensitet. Og vi har haft endnu mere fokus på, at toeren og letvægtsdobbeltsculleren skal bruge hinanden i træningen til at måle sig mod hinanden.
Der er ingen tvivl om, at du kommer ikke til at vinde med ti sekunder over nogen fordi feltet er så tæt. Alle hold vil ro som om de kan vinde det hele og vil holde fart til 1000 meter for det er SIDSTE chance, det er nu eller aldrig! Så der er både, der ikke har niveau, men som lige pludselig følger med til 1500 meter fordi de har en villighed til at gå så langt. Du må acceptere, at alle seks både går kolde og kommer til at eksplodere teknisk, det er bare et spørgsmål om hvornår og hvordan. Det er et pokerspil.”

Konkurrenter:
Tjekkiet, Schweiz, England og Frankrig Canada, Kina og Australien

(Foto: Dorthe Jensen)

LW2x:
Mathilde Persson og Marie Mørch

(Nr.1, 2 og 3) kvalificerer sig til OL

Træner Ian Baden:
Forberedelser:
“Vi havde lidt svært ved at finde hinanden, da vi kom fra EM fordi det var koldt og blæsende. Men vi har gradvist fået det vendt og har fået løftet niveauet et hak mere, men om der er nok, ved jeg ikke. Pigernes  svaghed er selvfølgelig, at de er urutinerede og ikke har prøvet, at være med, hvor det sker. Det er nyt for dem, at ligge og være blandt de forreste efter 500 meter. Og de ved ikke endnu, hvordan de skal holde fast i de forreste. Deres udfordring er i øjeblikket, at de falder hurtigt i fart efter at de har lavet et pres, i stedet for at stige i fart eller holde farten. De er i forrygende form, og når feltet rykker, så skal de turde at gå med, det har vi arbejdet på. De ror vanvittig godt teknisk og nu er det et spørgsmål om at vi kan få dem overbevist om, hvor gode de rent faktisk er.

Konkurrenter:
Hvis du ser på de nationer, der ikke har kvalificeret sig fra VM 2019, som vi skal kæmpe med om OL-kvalifikation, så er det Kina, Sydafrika, Australien, USA, Polen, Schweiz, som alle ligger omkring 6.55 min. Vores hurtigste tid er 7, 05 min. Vi har udviklet os, og vi er ikke længere ti sekunder efter de hold, men vi skal ned under 7,00 minutter, og der er syv hold, der kan ro under 7 minutter. Der er ti hold og de otte af de hold, har vi aldrig slået.