wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Landsholdet i roning tager fredag hul på en af sæsonens helt store internationale regattaer, når den tredje afdeling af World Cuppen løber af stablen på Rotsee i schweiziske Luzern.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Hvis Wembley har ry for at være fodboldens Mekka, ja så er Luzern måske det sted, hvor de danske landsholdsroere allerhelst stiller til start. Rotsee ligger omkranset af bjerge, der giver søen læ, og dermed giver udøverne ideelle betingelser uden banefordele.

Otte bådklasser
Danmark stiller til start i ikke færre end otte bådklasser med en slagkraftig samling af unge, urutinerede samt meget erfarne kræfter. Stor spænding hersker der om hvorledes den nye konstellation i W4- med Anne H.Larsen (Odense Roklub) Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd Roklub), Lærke Berg Rasmussen (Bagsværd Roklub) og Ida Gørtz Jacobsen (Bagsværd Roklub) kan gøre det. Pigerne har med Lærkes uventede indtræden grundet Christina Juhl Johansens sygdom været igennem ikke færre end tre selektioner og har reelt kun haft fire brugbare dage at øve samroningen. Derfor er forventningerne til kvartetten naturligvis skruet ned på lavt blus.

Det vil formentlig være en gedigen overraskelse, hvis den tunge herrefirer med Steffen Bonde Jensen (Odder Roklub), Tobias Kempf (Odense Roklub), Joachim Sutton (Roskilde Roklub) og Tøger Berg Rasmussen (DSR) formår at ro sig i A-finalen i det skrappe selskab. Det er samtidig første gang, at den nye landstræner Thomas Poulsen får mulighed for live, at besigtige den kvartet, som han satser på, at kvalificere til OL 2020. Poulsen har også ansvaret for Sverri S. Nielsen (DSR), der to gange i træk i år har kvalificeret sig til World Cup A-finaler. Poulsen bekræfter, at Sverri er inde i opadgående formkurve, og at han niveaumæssigt i Luzern formentlig ligger omkring de sidste i en A-finale eller de bedste i en B-finale.

Vanskelig forberedelse
I kvindernes tilsvarende kategori håber Fie Udby Erichsen (KVIK), at hun kan bygge videre på sin flotte bronzemedalje fra World Cuppen i Linz (hendes første internationale medalje siden OL i London 2012). Fies forberedelser har dog ligesom de andre danske landsholdsroeres forberedelser været vanskeliggjort af megen vind siden Linz og dermed er det ifølge Fie med en ganske usikker mavefornemmelse, at hun stiller til start i det schweiziske. Samtidig nævner hun selv, at hun i løbene vil savne Mads Haubros kyndige vejledning eftersom Rotsee er en naturbane og derfor ikke har en cykelsti til trænerne.

Træner Jens Vilhelmsen ser meget frem til at se såvel Loui Lam, KVIK/Lars Fjord Garvey, DSR i M2- og Emil Espensen (DSR)/Alexander Modest (Lyngby Roklub)  i LM2x i aktion i Luzern. Jens Vilhelmsen fortæller, at Emil og Alexander tog et skridt i den rigtige retning i Linz efter deres fornemme debut i Beograd. Parret har fået en god fornemmelse for feltet og de ting, de mangler for at kunne kvalificere sig til en A-finale. Loui og Lars i M2-er stadig relativt uerfarne og er med for at lære, men for Danmarks Rocenter er det også vigtigt, at man får skabt en slagkraftig M2-, som ikke kun fungerer som reserver for M4- mandskabet, men hvor båden (M2-) også har sin egen berettigelse.

Endelig stiller Danmark også til start i LW4x, hvor Aja R. Holmegaard (Roskilde Roklub) Juliane E. Rasmussen (Odder Roklub) Mathilde Persson (Bagsværd Roklub) og Trine Toft Andersen (Hadsund Roklub) for første gang i denne sæson skal prøve kræfter med det internationale selskab. Det er hensigten, at man ud fra de piger, der er til rådighed, på sigt vil skabe en LW2x, som kan kvalificere sig til OL i Tokyo. Men i øjeblikket har pigerne for øje, at man ønsker at ensrette bevægelsesmønstret i båden samt hæve det generelle niveau i letvægtsgruppen ved at stille op i fireren, hvor de i Luzern får masser af lejlighed til at teste formen. Iben Østergaard (Bagsværd Roklub), der også er en del af gruppen, skal forsøge at vise formatet i LW1x.