wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
World Rowing melder om rekordstor deltagelse ved VM i Linz, hvor der også står OL-kvalifikationspladser på spil, hvilket uden tvivl har haft indflydelse på antallet af deltagere

Det kan måske godt blive vanskeligt at oplede et hotelværelse i Linz i de kommende uger for ikke færre end 1200 atleter fra 80 lande, inkl. para-roere har sat hinanden stævne i Linz, hvor regatta-banen blev konstrueret som en arm af Danube-floden i 1972 og udvidet til otte baner i 2006.

Kræmmerhus af store navne til start
Efter at have vundet guld ved World Cup stævnerne i både Poznan og Rotterdam, så går Sverri S.Nielsen (DSR) naturligvis ind som favorit i herrernes singlesculler. Men den stærke færing kan forvente masser af konkurrence for ikke færre end 44 nationer er tilmeldt i denne bådklasse. Og ud over Sverri kan man glæde sig til et rent kræmmerhus af store navne, der stiller til start som Angel Fournier Rodriguez fra Cuba, Tysklands Oliver Zeidler, den regerende norske verdensmester Kjetil Borch, etc..

Det østrigske publikum vil naturligvis heppe ekstra på Magdalena Lobnig i kvindernes singlesculler, hvor Fie Udby Erichsen (KVIK) skal forsøge at leve op til imponerende form, som hun har vist hele sæsonen, hvor hun har kvalificeret sig til A-finaler ved både EM i Luzern og World Cup i Poznan. Hele 39 nationer stiller op i denne bådklasse og blandt dem finder man også den tidligere schweiziske verdensmester Jeannie Gmelin og New Zealands Emma Twigg, der er vendt tilbage efter en pause.

Herrernes letvægtsdobbeltsculleren præges normalt af et enormt konkurrenceniveau, hvor de første 12 både normalt ikke adskiller sig alt for meget fra hinanden. 33 nationer er meldt til start og blandt dem finder vi naturligvis Emil Espensen (DSR) og Alexander Modest (Lyngby). Danskerne har gennem hele sæsonen performet meget stabilt, men de skal også ro op til deres absolut bedste for at udfordre par som OL-medaljetagerne fra Rio, Norges Kristoffer Brun og Are Strandli,  den franske olympiske mester Pierre Houin og hans nye makker, Hugo Beurey, såvel som Irlands olympiske sølvvindere fra Rio Paul O’Donovan / Fintan McCarthy og en lang række andre.

Det er første gang at kvindernes fire uden styrmand indgår som olympisk bådtype og 16 både stiller til start i Linz, deriblandt Danmark med Lærke Berg Rasmussen (DSR), Christina Juhl Jonasen (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd) og Ida Gørtz Jacobsen (Bagsværd). På trods af meget kort forberedelsestid formåede kvartetten at tage guld allerede ved World Cuppen i Poznan, og det bliver uhyre interessant at se, hvordan pigerne formår at håndtere det ekstra pres, der uundgåeligt ligger på dem i forbindelse med sæsonens højdepunkt i Østrig.

46 år…og still going strong!
Med i alt 29 både er USA det største mandskab i mandskab i Linz, mens Italien møder op med 25 både, og Tyskland og Kina begge stiller op med 22 både. VM er desuden modsat andre idrætter et eksempel på, at selv om man er kommet op i alderen, kan man sagtens stadig konkurrere. Således kan man finde Hvideruslands 46-årige Ekaterina Karsten (W1x), Norges 43-årige Olaf Tufte (M4x) og den 37-årige amerikanske tidligere olympiske mester Caryn Davies (W4-) på vandet i Linz.

Danmark stiller med i alt ti både i Linz. Du kan finde dem her.