wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
En af dansk ronings absolut største profiler, Hedvig Lærke Berg Rasmussen, glæder sig over at Fredningsnævnet har givet dispensation til opførelse af Danmarks nationale rostadion ved Bagsværd Sø.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Lærke Berg Rasmussen er gået fra at være et af dansk ronings mest lovende talenter til siden 2015 at have været en fast del af verdenstoppen. Hun vandt bronze ved OL i Rio i kvindernes toer uden styrmand (sammen med Anne Dsane Andersen) og hendes resultatliste tæller desuden to VM-, en EM- og fire World Cup medaljer. Ved det seneste VM i Linz var hun også en vigtig del af konstellationen i kvindernes firer uden styrmand (med Christina Juhl Johansen, Frida Sanggaard Nielsen og Ida Gørtz Jacobsen, der vandt bronze) og figurerer som en af dansk idræts absolut største medaljehåb til det kommende OL.

Faciliteter i verdensklasse
Derfor kender hun om nogen også betydningen af, at have gode faciliteter til rådighed for at kunne præstere på højeste niveau. Men ud over nu at have udsigt til kraftigt forbedrede træningsforhold, glæder Lærke sig samtidigt også over, at projektet omkring Danmarks nye rostadion bliver udført i overensstemmelse med hensynet til naturen og miljøet omkring Bagsværd Sø: ”Jeg forventer og glæder mig til at komme i en bygning der både har de fornødne faciliteter til at producere resultater i verdensklasse og som er rar at være i. Ligeledes bliver det dejligt med et nyt byggeri som i højere grad tilpasser sig området og værner om den natur vi som roere er afhængige af”, siger Lærke Berg Rasmussen.

Moderniseringen og udvidelsen af Danmarks nye nationale rostadion vil ikke kun give dansk roning mulighed for i højere grad at kunne promovere sporten og tiltrække store internationale events til Bagsværd Sø, men vil også sikre landsholdsroerne et træningsmiljø, som på sigt kan forbedre Danmarks evne til at konkurrere mod rosportens veletablerede nationer på internationalt niveau, forklarer Lærke Berg Rasmussen.

Større synlighed for rosporten
”Jeg tror ikke at det på kort sigt vil påvirke dansk ronings konkurrenceevne på verdensplan, men jeg håber at et nyt, flot rostadion, der komplimenterer de smukke naturomgivelser, kan promovere sporten i kraft af muligheden for afholdelse af internationale stævner og flere tilskuere. Dermed håber jeg at dansk roning opnår en større synlighed, som forhåbentlig kan udmønte sig i flere roere samt ressourcer og som dermed øger konkurrenceevnen på lang sigt”, siger Lærke Berg Rasmussen.

Projektet indbefatter bl.a. en forlængelse af robanen i søen, en landskabsbearbejdning i søens østlige og vestlige ende, en om-og nybygning af Danmarks Rocenter, et nyt dommertårn og en ombygning af tribunen.  Efter forsinkelserne er det besluttet, at byggeriet tidligst går i gang i 2021, således at byggeaktiviteten ikke griber forstyrrende ind i forberedelserne til OL i 2020.