wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den danske roer Anne Dsane Andersen (KVIK) har valgt at holde pause fra landsholdet. Den 24-årige ålborgenser har været i tænkeboks siden OL, hvor hun vandt bronze i W2- sammen med Hedvig Lærke Berg Rasmussen (DSR) for at overveje fremtiden og er kommet til den konklusion, at hun ønsker, at stoppe karrieren midlertidigt på eliteniveau.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Baggrunden for beslutningen er, at Anne, der ved siden af ro-karrieren studerer Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet, ønsker at have mere tid til studier, familie og det, at være ung.

”Jeg er meget stolt af den bronzemedalje, som Lærke og jeg vandt i Rio. Men jeg er bare kommet til det punkt, hvor jeg synes, at det kunne være rigtig dejligt, at dykke noget mere ned i mine studier og speciale-skrivningen, som jeg ønsker, at gøre noget mere ud af.  Jeg vil bare gerne prøve, at være en almindelig studerende, se min familie lidt mere og have lidt mere tid til at være ung. Jeg har oplevet ti år på forskellige landshold (junior -, U-23 – og senior-landshold) og hvis jeg skal prøve noget af det andet, så er det nu”, siger Anne Dsane Andersen

Fuld af fortrøstning
Anne afviser dog ikke helt at vende tilbage til eliteroningen på et senere tidspunkt. ”Hvis man skal tage en pause, så skal man gøre det så langt væk tidsmæssigt fra det næste OL som muligt af hensyn til, at der skal opbygges nye konstellationer og skulle jeg vende tilbage vil det selvfølgelig være bedst stadig at have tiden til at komme i betragtning til en OL-plads”, siger Anne Dsane Andersen.

Lærke ærgrer sig over Anne´s beslutning, men roser hende for hendes ærlighed og har bestemt ikke opgivet ambitionen om, at vinde guld ved OL selv om det nu bliver med en anden makker end Anne: ”Jeg er selvfølgelig ked af, at Anne stopper fordi jeg har en drøm om, at blive den bedste og den drøm havde jeg ligesom kunne se blive opfyldt med Anne. Men jeg er også glad for at hun siger det fordi hverken hun eller jeg er tjent med, at hun ikke har lyst til at ro mere. Og jeg tror også stadig på, at jeg kan blive den bedste, det bliver så ikke med Anne, men med en anden og det tror jeg også sagtens, at jeg stadig har muligheden for at blive”, siger Hedvig Lærke Berg Rasmussen.

Sportschef Lars Christensen er fuld af fortrøstning med hensyn til fremtiden i forhold til at få skabt en ny slagkraftig konstellation i damernes toer, der vil kunne gøre sig gældende ved OL, selv om han absolut helst ville have været Annes beslutning om at stoppe karrieren foruden:

”Jeg er selvfølgelig super-ærgerlig over den beslutning for med den her konstellation troede vi på, at vi havde holdet, der kunne gå hele vejen. Men vi har også stor respekt for Annes beslutning og hendes ønsker for fremtiden. Vi er godt klar over, at der er nogle afsavn ved at være på landsholdet og det er noget, man som elite-atlet skal gøre op med sig selv om man fortsat skal prioritere, at bruge en stor del af sit liv på. Motivationen er en vigtig drivkraft, og hvis den ikke er til stede, skal man tage den beslutning Anne har taget”, siger Lars Christensen og fortsætter:

Rigtig beslutning
”Nu må vi se fremad og må nu prøve, at sammensætte et hold, der kan gøre det samme som Anne og Lærke har gjort og hvem ved, måske kan vi få skabt en konstellation, der er endnu bedre. Vi har i hvert fald nogle år at arbejde med. Der er stort potentiale i de piger, vi har i Rocentret og de ligger på et højt fysisk niveau ligesom Anne og Lærke gjorde. Det er lidt forfra nu, og der kommer til at gå lidt tid før vi får et nyt projekt op at køre, men Mads (Haubro, cheftræner for den tunge dame-gruppe, red..) har en fortrinlig evne til at se nye muligheder og derfor har jeg stor tiltro til fremtiden for vores vedkommende i denne bådklasse.

Mads Haubro tilkendegiver, at han føler, at Anne har taget den rigtige beslutning, hvis hun ikke længere har hovedet 100% med i bestræbelserne på, at vinde guld i bådklassen i Tokyo. Samtidig ærgrer han sig selvfølgelig over, at dansk roning nu må vinke farvel til en konstellation i ren verdensklasse. ”Man skal ikke gøre det her for sjov eller fordi man keder sig, hvis man ikke selv er med i det. Man skal kun gøre det, hvis man brænder efter guldmedaljen og føler sig privilegeret ved at have muligheden for at leve livet som eliteatlet og muligheden for at forfølge sin drøm. Ellers bliver det spild af ens egen og ens holdkammeraters tid. Så på den baggrund er det på nuværende tidspunkt den rigtige beslutning for Anne”, siger Mads Haubro og fortæller endvidere:

”Det er hårdt at ro på eliteplan, du skal lægge mange timer i det, og det er endnu mere krævende i perioden op til OL. Det er derfor meget normalt, at atleterne efter OL overvejer om de skal tage en ny periode eller om det er tid til en pause eller helt slut. Vi respekter naturligvis hendes beslutning selv om det er meget ærgerligt når nu Anne og Lærke havde fået så stor fart i båden. Vi havde håbet på, at de ville tage fire år mere og kunne blive den båd, som alle så op til i forbindelse med OL i Tokyo”, slutter Mads Haubro.