wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
En af de absolutte klassikere i den danske regatta-sæson løber af stablen denne weekend, når H.C. Andersens hjemby er vært for Odense Langdistance. Det giver ikke alene landsholdsroerne en kærkommen chance til at få banket rusten af efter den langvarige vintertræning, men samtidig også en mulighed for at se, hvor man teknisk og styrkemæssigt står efter to intense træningslejre i Portugal plus masser af timer i ergometret og vægt-træningslokalet.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Sportschef Lars Christensen ser frem til to dage med masser af ræs på den karakteristiske kanal, hvor landsholdsroerne skal forsøge at beherske en lang række uvante elementer for at slippe fra Odense med et godkendt resultat. ”Odense er årets første store regatta på en seks km distance, hvor det kræver egenskaber til at kunne styre igennem kanalen, så der er nogle hold, der vil blive udfordret, ikke bare på hårdheden af løbet, men også generelt under omstændigheder, hvor de normalt ikke er så vant til at ro”, siger Lars Christensen.

Specielle forhold
”Forholdene i Odense er så specielle ved, at det foregår på en kanal, der er tidevand, der er udfordringer i forhold til at styre båden, der er specielle vindforhold, du skal positionere dig i forhold til, hvor der er mindst strøm og mest læ. Der er mange faktorer, der spiller ind i forhold til, hvem der kommer til at gøre det godt og skidt. Og alle de ting gør, at den er meget lig ulig andre regattaer, men samtidig må jeg også sige, at det er del af charmen ved den regatta”, siger Lars Christensen.

En af de landsholdsroere, der for første gang i denne sæson skal vise formatet, er Bagsværd Roklubs Mathilde Persson, som er påbegyndt forberedelserne til EM i Tjekkiet i slutningen af maj i en ny konstellation i LW2x sammen med Juliane Elander Rasmussen (Odder). ”Jeg glæder mig rigtig meget, det bliver sjovt. Odense er et godt sted, hvor der altid er mange mennesker. 6 km er også en fed distance og vi har også en masse ting, som vi skal arbejde med. Vi er jo først lige blevet sat sammen, så det gør bestemt ikke noget, at vi får tre gange så lang en distance at øve os på”, siger Mathilde, der nyder hvert sekund af samarbejdet med Juliane.

Nyt klubhus
”Nu er vi jo kommet hjem fra træningslejr og det har været lidt svært at komme tilbage til dagligdagen igen, og skulle finde ind i konstellationen igen. Men jeg suger bare til mig alle de gode råd, som jeg får at Juliane. Hun er meget inspirerende og jeg nyder bare at være en del af båden. Vi tror på, at det er en båd, som på sigt kan få rigtig højt niveau”, siger Mathilde Persson.

Odenses klubhus brændte jo som bekendt ned i december 2015, og det nye klubhus, der er under opførelse, når ikke helt at blive færdigt til regattaen. Lars Christensen glæder sig dog stadig til en weekend, der kickstarter den nye sæson, i familiære rammer. ”Der er et nyt klubhus, som stort set er færdigt, som vi alle glæder os til at se, hvordan det ser ud. Der er skabt nogle nye rammer om det, der skal foregå derovre og det bliver som at se familien igen. Sidste år var der jo ikke noget klubhus, men folk kom jo alligevel og det var fantastisk at føle opbakningen. Så det faktum, at de måske ikke bliver helt færdige i år hindrer os ikke i at få en rigtig god regatta”, slutter Lars Christensen.

Regattaen afholdes som bekendt over to dage med start kl. 15.00 lørdag og kl. 10.00 søndag.