wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
De danske landsholdsroere kommer i noget uvante rammer, når de i weekenden stiller op i den traditionsrige Odense Langdistance regatta.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Specielle vind- og strømforhold, tidevand samt 6 km på en kanal med masser af kurver og sving. Det skorter ikke på udfordringer for alle deltagere, ikke mindst landsholdet, når de i den kommende weekend sætter kursen mod H.C. Andersens hjemby for at åbne sæsonen i idylliske rammer på Odense Kanal.

Efter to benhårde træningslejre i Portugal, som har dannet baggrund for de første selektioner i bådene, vendte landsholdet mere eller mindre toptrimmede og sikkert godt møre hjem til Danmark tirsdag i denne uge og har altså knap fået pakket ud før sæsonens første store udfordring melder sig på lørdag. Faktisk er det gået så hurtigt, at bådene først lander i Danmark fredag og landsholdsroerne har op til regattaen altså ikke haft mulighed for at forberede sig i deres vante både.

God indikator af form
Ikke desto mindre ser cheftrænerne for henholdsvis dame- og herregruppen, Mads Haubro og Brian Richardson frem til en regatta, som vil give en god indikation af roernes form-niveau her blot ca. en måned før den første World Cup løber af stablen i Beograd.

”Det er en historisk regatta, som alle altid ser meget frem til eftersom det næsten altid er årets første”, siger Mads Haubro. ”Det er jo ikke en almindelig 2 km, men den giver en god indikation af, hvad roerne kan i forhold til iltoptagelse. Og det er også en stor del af en 2 km, så hvis de kan få det til at spille på en 6 km, så tegner det bestemt også godt for en 2 km”, siger Mads Haubro, der generelt glæder sig over, at alle dame-hold har gjort virkeligt gode fremskridt i Portugal.

Også Brian Richardson hylder den indstilling han har set hos de mandlige roere i Portugal og glæder til at få af-eller bekræftet det billede af roernes rangering, som han fik under de sydlige rammer.

”Det var en god træningslejr. Vejret var med os, så vi fik gode arbejdsbetingelser. Drengene arbejdede hårdt og det er meget forståeligt, hvis de endelig glæder sig til at komme i konkurrence. Vi har også roet 6 km ræs i træningslejren, men i Odense skal man naturligvis tage hensyn til, at roerne kommer til at ræse med rigtigt mange andre mandskaber og de gener og udfordringer, som det kan give, hvilket naturligvis også er en del af charmen ved løbet”, siger Brian Richardson.

Mange sving og kurver
Med sine mange sving og kurver giver Odense nogle specielle udfordringer for landsholdsroerne, men hverken Mads Haubro eller Tobias Kempf (der begyndte karrieren i Odense, men nu slå sine folder i DSR) ser de store fordele for roere, der har haft deres hverdag på Odense Kanal. ”Der er ingen tvivl om, at Odense-folk har en lille fordel, men jeg tror ikke at fordelen er så stor, som nogen vil gøre den til. I bund og grund, så handler det om, hvem der kan levere, hvem kan levere ilt og energi og hvem kan levere fart i båden”, siger Mads Haubro og fortsætter:

”Der er da ingen tvivl om, at dem, der sidder etter i bådene og helst skal styre skal have et godt overblik over situationen. Det er nogle lidt andre kompetencer end normalt, der kommer i spil og det drejer sig om at styre rimeligt lige omkring hjørnerne”.

Tobias Kempf glæder sig til et gensyn med Odense og siger: ” Det er altid dejligt at ro i Odense. Jeg kender kanalen ret godt, det er jo min baghave. Det er en skøn regatta, også fordi den er lidt anderledes end dem vi normalt stiller op i”, siger Tobias. ”Selvfølgelig kender os fra Odense alle svingene, men en større fordel tror jeg nu ikke det er. Det er ikke mange sekunder, man kan nå at tabe på den konto, hvis man tager et længere sving end de andre. Den hurtigste båd skal nok vinde alligevel. Men selvfølgelig vil der være en lille fordel i at det er hjemmevant og at man måske ikke behøver at orientere sig så meget.”

Landsholdet stiller således op i Odense:
W1x: Fie Udby Erichsen (KVIK)
W2-: Lærke Berg Rasmussen (DSR), Christina Juhl Johansen (DSR) – stiller ikke op eftersom Christina i afslutningen af den anden træningslejr fik en facetledslåsning i ryggen.
W4-: Anne Larsen (Odense Roklub), Marta Kempf (Odense Roklub), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd Roklub), Trine Dahl Pedersen (Holstebro Roklub)
LM1x: Iben Østergaard (Bagsværd Roklub)
LM4x: Aja Runge Holmegaard (Roskilde Roklub), Juliane Elander Rasmussen (Odder Roklub), Mathilde Persson (Bagsværd Roklub), Trine Toft Andersen (Hadsund Roklub)

En række af de tunge herrer ror i M2- om lørdagen:
Her er mandskaberne:
Steffen Bonde Jensen (Odder Roklub)/Lars Fjord (DSR)
Louis Lam(KVIK)/Frank Steffensen (DSR)
Tøger Berg Rasmussen (DSR)/Tobias Kempf (DSR)
Nick H. Larsen(Odense Roklub)/Bastian Secher (Roskilde Roklub)

Søndag (M4-)
Tøger Berg Rasmussen (DSR), Tobias Kempf (DSR), Steffen Bonde Jensen (Odder Roklub), Lars Fjord (DSR)
Louis Lam(KVIK), Frank Steffensen (DSR), Nick H. Larsen(Odense Roklub), Bastian Secher (Roskilde Roklub)

M1x: Sverri S.Nielsen – ror søndag sammen med Mathias Larsen (Bagsværd Roklub)

LM2x:
Emil Espensen (DSR), Alexander Modest (Lyngby Roklub) – ror i den konstellatiion lørdag og søndag.
LM1x:
Mathas Larsen (Bagsværd Roklub) – Mathias ror søndag med Sverri S.Nielsen (DSR)