wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Oven på ikke mindre end tre intense træninglejre og masser af vinter-timer i ergometret og vægttræninglokalet står landsholdsroerne klar til for alvor at åbne sæsonen, når Odense Langdistance løber af stablen denne weekend.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Kampen om en plads i de enkelte både vil uden tvivl intensiveres i denne sæson, hvor kampen om de første OL-kvalifikationspladser står på spil i august. Og Odense Langdistance vil for landsholdsroerne give det første fingerpej om om man fysisk og mentalt er kommet vel igennem vintertræningen.

Traditionsfyldt regatta
Der er mange traditioner forbundet med regattaen, der stiller garanti for to dage med kaproning på højt niveau. Stemningen omkring regattaen har altid været helt speciel og den særlige atmosfære omkring regattaen er ikke blevet mindre af, at klubhuset brændte tilbage i 2015.

Fra det nye klubhus kan man i weekenden så besigtige, hvordan landsholdsroerne tackler de specielle udfordringer, der er forbundet med Odense Langdistance. Roerne skal positionere sig selv i forhold til, hvor der er mest læ, der er tidevand og specielle strømforhold, der er en øget stressfaktor i forhold til, at der er mange både i kanalen på samme tid og der skal roes tre gange så langt som normalt i konkurrence.



Frank Steffensen (DSR), der indgår i besætningen omkring den tunge danske firer med Tøger Berg Rasmussen (DSR), Fred Vystavel (Københavns Roklub) og Tobias Kempf (DSR), glæder sig til at banke kapronings-rustet af og endelig få lov til at vise formatet efter tre lovende men samtidig fysisk opslidende træningslejre: ”Der er nogle meget stolte traditioner omkring regattaen i Odense og jeg håber vi kan få noget god samroning og god fysisk træning ud af det. Det fede ved Odense er, at vi nu får lov til at komme ud og være mere i racemode end vi har været før. En ting er at ligge og træne sammen, en anden ting er at skulle levere de samme ting, når man er under pres i konkurrence. Vi skal finde ud af, hvordan vi reagerer sammen i den situation, og det bliver spændende at se, hvordan det spænder af”, siger Frank Steffensen.

Fra træningslejr til racemode
Også Anne H. Larsen (Odense Roklub) vender for en stund tilbage til velkendte slagmarker og glæder sig til at følge op på de lovende takter, man har vist i træningslejrene i den tunge danske damefirer. Båden består ud over Anne af Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd Roklub), Trine Dahl Pedersen (Holstebro Roklub) og Nina Hollensen (Århus Roklub). Nina Hollensen, der er kommet sig godt efter en skade, afløses en af dagene i weekenden af Ida Gørtz Jakobsen, der for nylig kunne fejre en prestigefyldt sejr med Cambridge i det traditionsprægede ræs mod Oxford på Themsen i London.

”Det er godt at få prøvet af, hvor man står”, siger Anne H. Larsen. Styringen er ikke det, der er vores største udfordring, kursen burde ligge lidt på rygraden, men styrkemæssigt er der et vist tempo, vi skal holde hele vejen igennem og vi er fem mennesker om fire pladser. Vi skal vise, at vi rent faktisk kan få det til at fungere på seks km.” Der er da ingen tvivl om, at vi gerne vil tæt på letvægtsdobbeltsculleren. Det er dem, vi kan bruge til at måle os op i mod. Jeg ved godt, at de på papiret skal ro hurtigere end os, men jo tættere vi kan komme på dem, jo bedre”, slutter Anne H. Larsen.