wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Kraftig vind satte stemningen ved tredje afdeling af DFfR's LDK-turnering på Svanemøllebugten

Bølgerne gik højt ved Svanemøllebugtens Blågrønne Vande, da DSR dannede rammerne om en spændende afslutning på den tredje afdeling af DFfR’s langdistancekaproningsturnering.

Af: Gustav Højmark-Jensen / [email protected]

Regattaen der blev både arrangeret og afholdt af DSR, bød på lidt af en overraskelse for de mange tilmeldte hold, da sommervejret slog om i kraftig vind fra nordøst – den mest uheldige vindretning når det kommer til bølger i Svanemøllebugten ifølge Julie Schou, der er en del af arrangørgruppen i DSR:

“Alle vejrudsigten sagde, at det ville være tre til fire meter per sekund, og jeg tror, at vi i hvert fald havde det dobbelte, hvis ikke mere. Og når den så kommer sådan fra nordøst og ind, jamen så kommer der bare bølger i Svanemøllebugten, og det kan man ikke gøre noget ved”

Men selvom den stærke vind kunne mærkes ude på vandet og gav udfordringer for mange roere, særligt på turen ud mod Middelgrundsfortet, så var det ikke værre, end at alle bådende på nær én kunne gennemføre.

Arrangørerne af Svanemøllebugtens Blågrønne Vande havde ellers alternativer ruter i baghånden, men ifølge Julie Schou, var det fuldt forsvarligt at gennemføre løbet som først planlagt:

“Det var en vurdering vi tog, at det på ingen måde var farligt at ro, men det havde været rart, hvis vinden havde valgt en anden retning. Men det er man jo ikke herre over. Det var lige svært for alle, og det var bare de forhold, der var den dag”.

Båden fra Præstø, der ikke gennemførte, besluttede fornuftigt nok at vende om efter 6 kilometer, da de havde fået en del vand ind under et skift.

Opbakning var der masser af inde fra land. Foto: Christian Grønne.

Ifølge formanden for DSR, Kasper Haagensen, var der lagt op til en spændende langdistance-regatta, da der var blevet arbejdet meget med at inddrage Middelgrundsfortet i de anlagte ruter:

“Noget jeg især syntes var interessant ved denne regatta det var, at man valgte at inddrage Middelgrundsfortet. På 25 kilometer ruten var det sådan, at man skulle rundt om Middelgrundsfortet og tilbage igen, og derefter op til Skovshoved og tilbage igen”.

Den nye rute var med til at øge spændingen, da kampen mellem favoritterne fra henholdsvis DSR og Kalundborg skulle afgøres i herrernes 25 kilometer to-årers inrigger, og formanden for DSR er selvfølgelig glad for resultatet:

“Jeg er super glad for at vores herre fra DSR gik ud og vandt på hjemmebane, men holdet fra Kalundborg er kommet utroligt tæt på de sidste par gange. Herrerne fra Kalundborg er ekstremt samroede, hvor vores hold er ret nye. Så det lægger op til en spændende afgørelse af, hvor DM kommer til at ligge”.

Fire ud af fem hold i den åbne mix coastalfinale 6000m var fra DSR, men det gjorde det ikke mindre tæt. Foto: Christrian Grønne.

Som man kunne opleve sidst i Aarhus, da anden afdeling af DFfR’s langdistancekaproningsturnering blev afholdt under Røde Rose regattaen, var der også i denne afdeling udbudt en del løb i coastal-disciplinen. Det var dog primært DSR selv, der deltog, men en fælles ambition er at bringe mere liv i Coastal:

“Der ligger enormt meget arbejde i at koordinere og kombinere både Coastal og inrigger-discipliner til sådan en regatta, så det er selvfølgelig ærgerligt, at der ikke er flere, der deltager i coastal, men vi gør vores bedste og prøver for så vidt muligt at bidrage til, at klubberne har mulighed for at deltage i coastalløb. Og det kunne være super fedt, hvis vi kunne skabe noget mere liv i den her enormt sjove bådtype”, lød det fra Julie Schou i DSR’s arrangørgruppe.

Ingen jyske naboer fandt vej til Svanemøllebugten
Der var desværre ingen jyske hold, der havde fundet vej til Svanemøllebugten i denne omgang, og ifølge Kasper Haagensen er det svært at svare på hvorfor:

“Det er lidt et spørgsmål om, hvem der skal komme til hvem, og vi kan jo ikke tvinge folk til at komme til København, og jeg ved ikke lige, hvad der gjorde at Vejle eller Aarhus ikke kom. Det er lidt trist. Men det skal heller ikke være et surt opstød, det er bare brandærgeligt”.


Alt i alt var Svanemøllebugtens Blågrønne Vande en super vellykket regatta ifølge formanden i LDKU, Christian Probst.

Med denne spændende afslutning på tredje afdeling af DFfR’s langdistancekaproningsturnering ved Svanemøllebugtens Blågrønne Vande, holder turnering en lille pause, men vender stærkt tilbage igen, lørdag den 13. august, med regattaen “Nordsjællands Blå Bånd” i Humlebæk.

Glade medaljemodtagere i kvindernes 6000m coastalfinale. Foto: Julien Maisonnier.

Hele resultatlisten for Svanemøllens Blågrønne Vande Regattaen kan findes til højre.