wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I år er der to nominerede klubber der kæmper om prisen

Efter et års pause, skal vi nu igen uddele prisen til Årets Initiativ.

I år er der blevet indstillet to klubber, og en af dem skal løbe med sejren og titlen som Årets Initiativ 2021, og du kan være med til at stemme på, hvilken klub du synes fortjener hæderen. Du kan finde afstemningen i bunden af siden her.

De to nominerede klubber er Nyborg Roklub og Holstebro Roklub.

Nyborg Roklub – 65+ afdelingen der er hoppet med på eRoning

Man kunne jo tro, at alle i Nyborg Roklub, fra starten var fyr og flamme for eRoning, når nu det er klubbens egne instruktører, der også underviser på den online træningsplatform. Men det er ikke tilfældet fortæller klubbens formand Brian Sørensen:

“Det kom som en kæmpe overraskelse da Mona kom til mig en dag i foråret og sagde at de på et udvalgsmøde i 65+ afdelingen havde besluttet at de godt kunne tænke sig at få eRoning til klubben. Jeg blev rigtig glad for den melding, da jeg ved at eRoning kan styrke vores 65+ afdeling for et lille beløb.”

I Nyborg Roklub har de søgt midler og fået bevilget pengene til at indkøbe det nødvendige udstyr, for at klubbens 65+ afdeling kunne få opgraderet deres træning. Før eRoning roede de ældre 3x om ugen for sig selv uden musik. Nu mødes de og træner sammen, og tilbagemeldingerne er super positive. Initiativet til at få eRoning til 65+ afdelingen i Nyborg Roklub, kommer fra Mona Spangsgaard, og det er noget der i den grad har givet afdelingen et positivt løft og endnu mere træningsglæde i klubben.

Holstebro Roklub – Foreningskulturmodellen / Holstebro Modellen

Klubben i det nordlige Vestjylland er nok mest kendt for deres altid store fremmøde på kaproningsbanerne. Men det er ikke det eneste Holstebro Roklub kan. Klubben lever fra kl. 06:00 til 20:00, og stort set hver dag er der: morgentræning for kaproere, pensionist- roning, spinning, militærveteraner, roning på vand for motionister og kaproere m v..

Gennem tre værdiord FÆLLESSKAB-STYRKE-UDVIKLING har klubben udviklet en Foreningskulturmodel der benyttes og vægtes højt indenfor rosportens DNA. Holstebro Roklub, har over tid, formået at nytænke og tilpasse klubbens sportsDNA til den tid vi er i.

Klubben vil være en kaproningsklub med en stærk ungdomsafdeling, der skal være “Dynamoen” i klubben og hvor roerne gennem opdragelse / dannelse / ansvar samt diciplinering skal være gode rollemodeller for alle andre i klubben, samt andre klubber.

Tiltag som er udviklet i forløbet:

  1. Skoleroning på skemaet for tre af byens 6. klasser. I dette skoleår har 53 af 170 elever valgt roning som idræt.

Projektet hedder “Holstebro Modellen” som er skabt i fællesskab med Team Danmark, DFfR og Holstebro Kommune. Dette skabte mulighed for ansættelse af en fuldtidsansat træner.

  1. Rolinie på Idrætsefterskolen Lægården hvor unge kaproere kan kombinere deres sportsinteresse med et efterskoleophold.
  2. Veteran Safe Zone for militær- veteraner, skabt i samarbejde med DIF og Holstebro Kommune, er blevet en stor succes.
  3. I støbeskeen projekt Naturuvante unge, i samarbejde med Holstebro Kommune.
  4. I støbeskeen projekt Bevæg dig for Livet i samarbejde med Holstebro Kommune.