18. October 2018:
Copenhagen Harbour Race lukkede kaproningssæsonen 2018
- Forside
- Nyheder
- Copenhagen Harbour Race lukkede kaproningssæsonen 2018
Billeder: Finn Lyngesen, Hvidovre Roklub, se flere her
Coastal, inrigger og otterløb var på programmet, da årets sidste regatta på vand blev afviklet i Københavns Havn d. 13. oktober.
Med over 60 tilmeldinger var det også en pæn mængde roere som var klar til at ro den 6500m lange distance fra Langebro ud til slusen og så tilbage igen. Og udover at have trukket mange danske roere til, så var der som så ofte også både svenske og tyske mandskaber at finde på startlisten.
Selv vejret var perfekt
At planlægge en udendørs regatta i midt-oktober, kan være lidt risikabelt, med det ustabile vejr Danmark holder sig. Men i lørdags kunne arrangørerne ikke have bestilt meget bedre vejr, end det de fik. Både solskin og nogenlunde vindstille gav de fremmødte roere gode forhold at ro under.
Og selvom det gode vejr kunne have resulteret i at mange skulle på vandet i deres motorbåde, så klarede regattaen nogenlunde frisag fra alt for meget forstyrrende trafik på vandet.
Ikke noget man bare lige gør
Afviklingen af en regatta midt i Københavns Havn, kræver at man skal have aftaler på plads med bl.a. By&Havn som skal godkende lukning af havnen i det tidsrum som roerne er på vandet. Men også Movia og de forskellige havnerundfarter skal der laves aftaler med forud for regattaen.
Det er Københavns Roklub som er tovholder på regattaen og i spidsen står Lars Hvedstrup som er næstformand i klubben, Niels Holmquist som er formand samt Betina Holck, som er tovholder for KRs dameotter og selvom der er meget arbejde i det, så er det også en regatta som klubben nyder at arrangere, fortæller Lars Hvedstrup:
”Det er blevet en tradition at vi lukker kaproningssæsonen, og det er fedt at vi kan få lov til at gøre det. Og det er jo en fest for roerne, fordi vi både har inrigger og outriggerløb så kan alle være med. Det giver en god blanding af deltagere fra hele rosporten.”
Og en af grundene til at det kan lade sig gøre, er at både Københavns Roklub og Roklubben SAS stiller med en masse frivillige hænder, som er med til at løfte mesterskabet gør at det hele kan lade sig gøre, og klapper så fint som det gjorde i lørdags.
”Tørlægger” København og omegn for ottere
At Harbour Race er en populær regatta betyder at gæsterne fra Sverige og Tyskland selv må tage deres både med til den danske hovedstad, for både i Københavns Roklub og i de fleste andre nærliggende klubber er bådhallerne tømt for ottere, så der er ikke nogen både til at låne ud.
Men det gør de glædeligt og de svenske roere har også sendt en hilsen i Facebook-gruppen hvor de takker for en god regatta.
Og Lars Hvedstrup glæder sig over den gode tilbagemelding:
”Det vigtigste er at deltagerne synes det er sjovt, for vi gør det jo primært for at give dem en god dag. Men det er fantastisk at vi kan holde en kaproning i Københavns Havn, for det er jo noget andet at ro inde midt i København end f.eks. på en sø.”
Og et hurtigt kig ned igennem Facebook-gruppen Copenhagen Harbour Race bevidner om at Københavns Roklub i lørdags begik en yderst velarrangeret regatta.