wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om at få flere både med til OL, så skal landsholdet vise sig fra deres bedste side i weekenden

Af DRC Pressechef, Svend Bertil Frandsen

Den kommende weekend vil give et godt fingerpej om Danmark skal gøre sig forhåbninger om at få flere både med til OL i Rio, når sæsonens første World Cup løber af stablen i Varese (ITA) fra 14-17 april. World Cup stævnet fungerer som forberedelse til OL-kvalifikationen, som foregår i Luzern fra 22-24 maj, hvor formen foreløbig skal kulminere for de danske roere før OL i Rio.

Danmark stiller til start i Varese med tre både (Mads Rasmussen, DSR/Rasmus Quist, DSR i herrernes letvægtsdoublesculler, Lisbet Falch Jakobsen, Bagsværd Roklub/Nina Hollensen, Århus Roklub i kvindernes doublesculler og Fie Udby Erichsen, KVIK i kvindernes singlesculler).

Hård træningslejr
Alle roere har forberedt sig på stævnet i Varese i tre træningslejre i Portugal, hvor de har været igennem et meget intenst program, hvor de ifølge Sportschef Lars Christensen har vist meget positive takter, hvilket giver forhåbninger om, at Danmark i Varese vil være repræsenteret i A-finalerne.

”Roerne har været igennem et meget hårdt program i Portugal, og de vil ikke være helt restituerede i Varese for formen skal først toppe om ca. en måned”, siger Lars Christensen. ”Men det bliver utroligt spændende, at se hvordan det går i Italien, som er fantastisk god forberedelse for dem eftersom de fleste af deres største konkurrenter til en OL-kvalifikationsplads stiller til start”, siger Lars Christensen. ”Når de rammer rytmen, formår de alle at ro meget stærkt, spørgsmålet er bare om de kan gøre det i international konkurrence og det er det, som vi får et fingerprej om i Varese”, siger Lars Christensen.

Sat tilbage
Mads og Rasmus blev i sidste sæson sat langt tilbage i OL-forberedelserne på grund af skader, men de forsvarende olympiske mestre har gennem længere tid kunnet forberede sig uden skavanker op til Varese. Sidste sæson endte også i skuffelse for Fie, som døjede med voldsomme smerter i underarmene. Hun gennemgik efterfølgende en operation for kompartmentsyndrom i efteråret 2015 og det er effekten af den operation, der nu skal måles i Varese. Endelig har man i kvindernes doublesculler udskiftet Mette Dyrlund (DSR) med Nina Hollensen ved siden af Lisbet Falch Jakobsen. Spørgsmålet i Varese bliver om Nina kan opveje sin manglende rutine med den ekstra styrke og føling for båden, hun bidrager med.

528 roere fra 46 nationer stiller til start i Varese.