wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
3. afdeling af DFfR’s langdistanceturnering løb af stablen i weekenden ved Koldingfjords Slotsregatta. Regattaen forløb i det flotteste solskin, der bidrog til en dejlig og afslappet stemning blandt deltagerne

Lørdag den 17. juni var der igen chance for at lægge point til konkurrenterne i 3. afdelingen af DFfR’s langdistancekaproningsturnering. Og vejret gav de optimale betingelser for de op imod 100 deltagende roere, trods lidt vind i Kolding Fjord.

Af Gustav Højmark-Jensen

Koldingfjord Slotsregatta var næstsidste chance for at få vigtige point med videre til sidste runde i turneringen, hvor der er famøse DIF-medaljer på højkant, og selvom vinden i Kolding Fjord til tider var oppe på otte meter i sekundet, så afskrækkede det ikke de 34 tilmeldte hold, hvoraf fem dog var coastal.

Masser af action under regattaen
Og præcis de fem tilmeldte coastalhold var ifølge regatta-arrangør Jens Rasmussen med til at skabe liv i og omkring klubben under afviklingen af de lidt længere 25 kilometerløb:

“Det fungerer rigtig godt at sende coastalbådene på vandet efter at man har skudt 25km afsted. Vi lavede en 2,5km bane til dem, hvor de kom forbi klubben to gange, og det giver en rigtig god kombi samtidig med, at det skaber mere liv for tilskuerne”, fortæller Jens Rasmussen, der sammen med sin kone Githa, er den arrangerende kraft bag Koldingfjords Slotsregatta.

Så hvis de fysiske rammer i roklubben tillader det, så er den opfordring hermed givet videre. Dog påpeger Jens, at man med fordel kan arbejde lidt med mellemrummene mellem, hvornår man starter coastal, efter at man har sat 25 kilometerløbet i gang.

Lidt bøvl med resultatlister
Mange ting kan gå galt, når man afholder regattaer som Koldingfjord Slotsregatta, og lige meget hvor meget man forbereder sig op til, så kan tekniske ting stadig glippe på dagen. I lørdags voldte det lidt knudrede resultatliste-system småproblemer, da man havde svært ved at få de første resultatlister ud, men heldigvis var hjælpen ikke langt væk:

“Der var lidt med lige at skrive resultatlisterne ud. Det kræver en mindre doktorgrad at få de lister ud, men her kom Christian Probst og hjalp os. Det var den største udfordring rent teknisk, men det er et tilbagevendende problem. Det var godt at Christian Probst var i nærheden til at hjælpe os, ellers havde det nok været mere en end lille udfordring.

En ellers perfekt afvikling
Men når man spørger Jens Rasmussen, hvordan selve afviklingen af regattaen forløb, så er der ingen tvivl:

“Vi synes, at det gik perfekt. Alle var vel forberedte, og de forskellige tovholdere på de forskellige poster vidste præcis hvad de skulle tage sig af. Allerede fra morgenstunden kørte det som det skulle, og vejret var rigtig flot”.

De omkring 50 frivillige havde gjort alt klar natten til lørdag, hvilket ifølge Jens Rasmussen var afgørende for, at regattaen lørdag forløb smertefrit. Alle løb blev afviklet præcis som de skulle, på trods af lidt kraftig blæst ude på fjorden. Ifølge Jens Rasmussen oplevede nogle af bådene på 10 kilometer-distancen lidt vand komme ind fra siden, idet de skulle krydse over på ruten, og dem der roede 25 kilometer har også haft lidt udfordringer. Men det var altså ikke nok til at lave om på ruten, selvom en plan b ellers var klar.

“I det store hele forløb regattaen rigtig godt, og det er også sådan det lyder på de tilbagemeldinger vi har fået. Derudover havde alle de frivillige også også en god dag ud af det, og det er også vigtigt, når man afholder en regatta”, fortæller Jens Rasmussen.’

Hvem kom på sejrspodiet?

Roklubben Viking vinder i flotteste stil den åbne mix 25km finale i H-tiden 2:10:00, og DSR-roerne på holdet Den gode, Den onde og Den grusomme pensionist løber af med førstepladsen i mændenes 25km finale.

På coastal siden er det Horsens Roklub, der løber med begge førstepladser på tværs af kvindernes og mændendes tre-kilometerløb foran henholdsvis Roforeningen KVIK og Tissø Roklub.

Bølgemaskinen fra DSR trækker igen fra i turneringen, da de napper førstepladsen i kvindernes 10-kilometer foran Skumtoppene DSR og KVIKamigas.

Mix-holdet “skal du ha` FYNSKE BANK – Middelf./Nyborg.” løber med sejren i Mix 10km 1 division og holdet “Dream Team – Kolding/Kolding Dame” tager sejren i Mix 10km 2 division.

Du kan se alle resultaterne via linket øverst til højre. Her kan du også finde en video-reportage fra regattaen lavet af Kolding 24, den lokale tv-station.