wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Øresund Maraton bliver afviklet mellem lørdag d. 2 september kl. 12.00 og søndag d. 3 september kl. 12.00, og ni hold skal i weekenden ud og prøve kræfter med de 78 km

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Ruten på de 42,195 sømil svarende til ca. 78 km, skal tilbagelægges på de 24 timer som er stillet til rådighed for roerne. Hvert hold må selv bestemme hvornår de starter, men skal være over målstregen senest kl. 12.00 søndag.

Med på startlisten er en båd fra Tissø Roklub, hvor Lis Bay sidder på et af sæderne. Det er Lis’ 18. maraton og selvom hun i sommers kunne fejre sin 75års fødselsdag, får de 78 km ikke den garvede roer til at fortryde beslutningen om at ro endnu et maraton:

” Jeg ved godt hvad det vil sige at ro et maraton på 78 km – det er langt, og på de sidste 20 km begynder det at gøre ondt. Men jeg er ikke begyndt at fortryde det, jeg går efter et godt løb og en god oplevelse.”

Lis Bay fortsætter og fortæller at selvom der er 57 år mellem ældste og yngste roer i båden, er kemien ikke til at slå fejl af:

”Vi passer rigtig godt sammen. Med Janni Nissen 18 år, Niels Sørensen i slutningen af 60’erne og så mig selv, er kemien i vores båd lige som den skal være. Og det er vigtigt, for hvis man skal yde noget og er træt, så skal kemien passe.”

Holdet fra Tissø stiller op i mix-klassen mod fem andre både. Holdet går ikke efter medaljer, men efter at gennemføre de 78 km. Dog betyder det ikke at der venter de tre roere en afslappet tur på lørdag, understreger Lis Bay:

”I år er det et spørgsmål om at gennemføre – det bliver ikke til medaljer. Vi ror i det tempo, som vi plejer. Vi skal ikke prøve at være smarte med noget som helst. Selvfølgelig skal det ikke være en skovtur. Men jeg håber inderligt på godt vejr. For det er en fantastisk at ro på Øresund, det er sådan en flot tur.”

Weekendens vejrudsigt ser ud til at give roerne nogenlunde forhold. Dog er der lovet nordenvind i København, som kan gøre turen fra Nivå Roklub og tilbage til Københavns Havn hård for roerne.

Øresund Maratonet er ikke uden udfordringer for deltagerne, Københavns Havn er trafikeret så der er mange andre både på vandet at tage hensyn til. Det er heller ikke muligt for holdene helt at undgå roning i mørke, og dette gør ikke jobbet for styrmanden lettere.