wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Lørdag d. 12 august byder Københavns Roklub velkommen til Port of Copenhagen, årets fjerde afdeling af LDK turneringen

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] – billeder: Knud Henrik Strømming

Sommerferien er gået på hæld for de fleste, og for LDK roerne er det blevet tid til at pakke bådene og tage til fjerde og næstsidste afdeling af årets langdistanceturnering.

Gennem hele 2017, er antallet af tilmeldte hold steget fra afdeling til afdeling. Denne gang har antallet af tilmeldte både taget endnu et hop den gode vej. 41 både er meldt til start, og det er 10 hold mere end ved tredje afdeling, der blev afholdt i Kolding inden sommerferien.

Gratis lån af både og coastal på programmet

For at få flere med, har Københavns Roklub tilbudt roere som ikke kommer fra sjællandske klubber, at de gratis kan låne både hos dem. Et tiltag som regattaleder Kenny Andersen ser som nødvendigt, for at holde liv i langdistancekaproningen:

”Man skal ud og reklamere lidt for det. Som arrangør skal man også tænke på, hvordan man kan gøre det nemmere for nye roere. Derfor har vi gjort meget ud af, at informere om muligheden for at overnatte i klubbens gymnastiksal, låne en båd, og få adgang til køkkenfaciliteter. På den måde, er det nemmere for hold der kommer langvejs fra at stille op, når de ved de har muligheden for at overnatte fra fredag til lørdag, og heller ikke skal tænke på bådtransport.”

Som ved 3. afdeling af turneringen, kan man ved Port of Copenhagen også stille op i coastal. Ved denne afdeling er det muligt at stille op i 4X coastal for kvinder, og 4X coastal for mænd. Coastal løbene er et forsøg, på at tiltrække flere da der kun er få der tilbyder coastalløb.

Trafikale udfordringer

Københavns Havn er som bekendt meget trafikeret, og roerne skal dele vand med havnebusser, andre både og et par steder skal de også være opmærksomme på lavvande. Alle disse udfordringer, gør også regattaleder Kenny Andersen lidt nervøs for lørdagens kaproning:

”Sikkerhedsmæssigt er jeg lidt nervøs, hvis det bliver godt vejr kommer der til at være meget trafik i havnen og mange både på vandet. Særligt på 10km ruten er der mange ting, som roerne skal være opmærksomme på, derfor kommer der også til at være rigtig mange informationer på styrmandsmødet lørdag. Vi har sørget for, at der er en dommer ved Bryggebroen, så vi er sikre på at roerne går igennem det rigtige brofag. Der vil også være kontrollanter ved vendebøjerne, som skal holde øje med at alle vender den rigtige vej rundt.”

Den ordinære tilmelding til Port of Copenhagen sluttede d. 2 august, men hvis du er hurtig kan du stadig nå at eftertilmelde dig selv og dit hold inden i morgen d. 11 august kl. 12.00.