wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Esjberg Roklub har haft en fantastisk oplevelse med skolesamarbejde i det forgangne skoleår. Efter en tur på vandet i EDON både, takkede både lærerne og eleverne alle roklubbens instruktører ved at gå rundt og give dem hånden. Hvilken fantastisk anerkendelse af de frivilliges indsats!

Af Lars Kruse, Esbjerg Roklub

Via DFfR’s projekt ROBATLE fik Esbjerg Roklub kontakt med Aura Skolen Hjerting. Idrætslærer Jonas T. Jacobsen havde fået materialet ”Attention GO!” og ville på vegne af flere idrætslærere gerne have 100 elever igennem et undervisningsforløb. Samtidig ville de også gerne ro 4000 meter stafetten ”Danmarks Stærkeste Klasse” med henblik på at forsøge at kvalificere sig til Skole OL Finalen.

4 klasser med i alt 100 elever – det var mange, så vi (Thors Daghold –  ca. 15 – 20 phd-er (pensionister hele dagen), som mødes hver torsdag til fysisk træning og efterfølgende en større kulinarisk frokost) besluttede, at komme ud på Aura Skolen med vores roergometre.

Esbjerg Roklub bookede samtidig DFfR’s trailer med 6 stk. EDON både, som vi fik rådighed over i begyndelsen af juni måned.

Esbjerg Roklub lavede herefter aftaler med idrætslærerne om, at komme ud på skolen 2 fredage à 3 timer med 10 af klubbens egne roergometre, så vi kunne undervise og øve forskellige opgaver. Sidste fredag sluttedes af med 4000 meter stafetroning, hvor alle 4 klasser dystede mod hinanden – det trak mange tilskuere og lærere fra skolen, da holdene rigtig begyndte at heppe. 2 klasser var med i opløbet om at kvalificere sig til Skole OL Finalen, men det endte med at ”kun” én 6. klasse deltog. De fik til gengæld en fin placering ved at vinde B-finalen. På vej hjem fra Århus ringede idrætslæreren og takkede Esbjerg Roklub for den store indsats og den kæmpe oplevelse eleverne havde fået ved deltagelsen i Skole OL.

Samtidig havde vi lavet aftale om at øve roning i EDON bådene fra Hjerting Strand i Ho Bugt.  Over 2 dage var der planlagt roning på åbent vand med EDON bådene. Den 1. dag startede kl. 07:00 ( det skulle passe med højvande og elever og lærere havde selv sagt det godt kunne være fra kl. 7). Her skulle 75 elever have instruktion i sikkerhed og håndtering af 2 årer i båden – dette blev øvet på land, hvorefter alle (95 %) kom på vandet. De sidste 25 elever var taget til Århus for at deltage i Skole OL. Det blæste lidt for meget til, at det var en nem opgave for skoleeleverne, så alle både fik et tovværk bundet i agterhåndtaget og der kom 1 instruktør/hjælper til hver elev, der var på vandet.

Det var en krævende, men meget sjov opgave, at få alle ud og opleve EDON bådene og der var flere som bad om at få flere ture. Da idrætstimerne var slut, skulle en lille håndfuld elever først hjem og skifte til tørt tøj, men det tog alle med godt humør. Både lærere og elever takkede alle Esbjerg Roklub’ instruktører for en sjov og spændende oplevelse ved at gå rundt til alle og give hånd – det blev alle vi pensionister meget rørte over og kunne glæde os over et veloverstået arrangement. Når vi efterfølgende holder vores frokost torsdag formiddag kommer snakken tit til at handle om de unge elevers begejstring og vores gode oplevelse.

Som optakt til roningen på vandet, havde vi naturligvis lavet en præcis Sikkerhedsinstruks til denne opgave med udgangspunkt i DFfR’ koncept.

Glade og trætte instruktører