wave Created with Sketch.
På denne side får du vejledning i Skole OL ro-konkurrencen Danmarks Stærkeste Klasse, som afvikles i romaskine. Nederst på siden finder du information om Skole OL finalen i roning. Vi ønsker jer rigtig god fornøjelse med Danmarks Stærkeste Klasse!

Afvikling af Danmarks Stærkeste Klasse

DFfR arbejder sammen med Dansk Skoleidræt og Skole OL om at tilbyde roning til danske skoleelever.

Fyr den af i en romaskine og bliv udfordret på samarbejde, styrke og hvem der er bedst til at disponere kræfterne. Distancen er 4.000 meter og alle fra klassen skal ro mindst én gang.

Danmarks Stærkeste Klasse er en ro-konkurrence under Skole OL for 6. og 7. klasser. Konkurrencen kan for de relevante klassetrin med fordel fungere som afslutning på Attention… GO! undervisningsforløbet.

Præmissen for konkurrencen er enkel:

  • Klassen skal ro 4.000 meter hurtigst muligt i én romaskine
  • Alle elever i klassen skal ro minimum 1 gang
  • Det er tilladt at elever ror flere gange
  • Læreren må ikke røre eleverne eller ergometret

Skadede elever (som virkelig ikke kan ro) skal ikke tvinges. Hvis mere end 20% af eleverne i en klasse ikke ror (fordi de er skadede), vil det ikke være muligt at vinde.

Konkurrencen kan afvikles i en idrætstime, men det er også muligt at deltage i et lokalt Skole OL ro-stævne. De bedste hold bliver udtaget til Skole OL finalen, som afvikles på Aarhus Stadion i juni måned. Skole OL giver tilskud til klassernes transportudgifter til landsfinalen.

Konkurrencen kan afvikles frem til 24. maj 2018. Alle resultater skal være indtastet inden da, for at tælle med.

Hvordan gør vi?

DFfR hjælper med at skabe kontakt til den lokale roklub, hvis det er muligt. Selve konkurrencen er nem at afvikle, f.eks. i idrætstimerne med en instruktør og en romaskine fra den lokale roklub. Det tager kun ca. 1 time og kan afvikles enten i roklubben eller på skolen. Det er op til roklubben og skolen at finde den løsning, der passer dem bedst. Instruktøren fra roklubben hjælper klassen med en kort introduktion til rotaget, viser hvordan man laver effektive skift og, hvordan computeren på romaskinen indstilles på 4.000 meter.

Hurtige skift og god roteknik er afgørende for klassens sluttid på de 4.000 meter. Se de tre videoer og få hjælp hertil.

Eleverne skal bære almindeligt, tætsiddende sportstøj og indendørs sportssko til konkurrencen.

På vores Facebook side kan elever og lærere uploade billeder fra deres oplevelser med Danmarks Stærkeste Klasse. Her fortæller vi også løbende om stillingen. Brug #robattle, #danmarksstærkesteklasse, og #skoleol på Instagram.

Skole OL finalen i roning

Skole OL finalen i roning afvikles på Aarhus Stadion d. 12. – 15. juni 2018. Skole OL giver tilskud til klassernes transportudgifter til finalestævnet.

Vinderne af de lokale Skole OL stævner går direkte videre til Skole OL finalen sammen med de bedste tider på landsplan. Finalestævnet bliver et brag af en fest, med indledende og finaleheats, inden vi kårer Danmarks Stærkeste Klasse i roning.