wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Koldingfjordens Slotsregatta blev afviklet i lørdags.

Vejrguderne var med Kolding Dame og Kolding Roklub, da de i lørdags afviklede anden afdeling af Langdistancekaproningsturneringen. Mens store dele af Danmark blev ramt af massiv regn, lyn og torden så holdt vejret i Kolding i de timer regattaen varede.

”…Vi havde studeret en del vejrudsigter op mod regattastart for at være sikker i vores beslutning. Vi har haft rigtig mange lumske vejrsystemer den seneste uges tid, og vi ville være helt sikker på at roerne ikke blev overrasket undervejs” fortæller Jens Rasmussen, Regattaleder Kolding Roklub, og fortsætter:

”Alt klappede – selv vejret. Det er det helhedsindtryk vi tager med os videretager. På dagen er stemningen i klubben fantastisk. Alle hjælper hinanden og vi løfter i fælles flok”.

TV: Opvarmning i coastal. TH: Hygge i Cafe Wille

Udfordring til styrmanden

På 25 km distancen skal styrmanden være uddannet langtursstyrmand, og det forsøgte arrangørerne at få i spil med en lidt mere udfordrende rute ind i to små vige med meget lav vandstand. Ud af de seks tilmeldte var det Kalundborg holdet med Aleksander Hansen, Kåre Mattesen og Bjarke Christensen Bang som kom først over målstregen i tiden 2:04:46.

Økonomien presset

Arrangørerne af #LDK1 havde forud for regattaen gjort en massiv indsats for at få naboklubberne med til deres event. Et træk, som gav pote for motionsklassen til #LDK1 var fyldt med nybegyndere. Desværre var det meget få nybegyndere, som valgte at tage skridtet videre i LDK-turneringen. ”…Deltagerantallet var klart skuffende. Der var kun 21 hold til start. 3 coastalhold, 6 hold på 25 km distancen, blot 2 damehold på 10 km, 5 hold i 1. division 10 km og 5 hold i 2. division 10 km. For os som arrangører betyder det, at afviklingen bliver nemmere, men økonomien bliver presset” fortæller Jens Rasmussen, Regattaleder Kolding Roklub.

Lars Madsen gennemgår den i år sværere 25 km rute

Vinderne af:

  • 25 km herre – Kalundborg Roklub (Aleksander Hansen, Kåre Mattesen og Bjarke Christensen Bang)
  • C2X kvinder – KVIK I (Bie Andersen og Dorte Lassen)
  • C2X herrer – KVIK (Peter Weile og Torill Lindebjerg)
  • 10 km inrigger kvinder (Torill Lindebjerg, Tine Aabye og Ulla Jakobsen)
  • 10 km åben klasse – 1 division (Danehof Nyborg med Brian Sørensen, Allan Seelk og Bente Irring)
  • 10 åben klasse – 2 division (Vejle med Jesper Foldager, Kamilla Sarrossy, Lauge Decker, Jens Wael Møller og Birgit Bech Jensen).
TV: Torril Lindebjerg og Peter Weile vinder C2x herrer. TH: De glade medlajetagere i 10km åben klasse 2 division.