wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Der er ikke en finger at sætte på Vejle Roklubs afvikling af 2. afdeling af LDK turneringen, selv vejret var i top

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]
Billeder: Birgitte Busk og Lena Stavnskær

Langdistancesæsonen er i fuld gang, Randers Roklub leverede en flot åbning for to uger siden og i lørdags fulgte Vejle Roklub trop med endnu en flot afvikling.

24 tilmeldinger og dermed også 24 hold til start, og lige præcis i LDK turneringen er det med holdet en ret vigtig størrelse. For det er svært at ro en inrigger alene.

Langdistancekaproning er mange ting, men det er i høj grad en holddisciplin.

I dette års turnering stiller Middelfart Roklub op med holdet ’Fynske Bank’ – en firer med seks seje herrer, hvoraf en fungerer som reserve. Sidste år var båden med en Middelfart/Nyborg besætning, men i år er det en ren Middelfartbåd, og så er det en af de få fireåres inriggere på startlisten.

Roning er god træning

LDK-turneringen er hyggelig, det er der ikke nogen tvivl om. Men det er også en konkurrence – noget der, for de deltagende hold, giver nogle konkrete træningsmål i løbet af sæsonen.

En af roerne på team ’Fynske Bank’ er Claus Rützou og for ham, er træningen det vigtigste element, men også holdelementet har stor værdi for Middelfartroeren:

”Vi træner for at træne, og det er med øje for at gøre det godt. Så når vi mødes, får den fuld gas en times tid eller halvanden. Det er helt sikkert for konkurrencens skyld, og så har vi noget at træne hen i mod. Og så er det jo sjovt, når det lykkes. Men det at vi har et fast hold henover sommeren, gør at man har nogen at mødes om træningen med – det bliver også lidt hyggeligere.”

Middelfart-holdet er også næsten tilfredse med deres resultat i Vejle, det eneste lille minus var at holdet fra Nyborg med tidligere holdkammerater på nogle af sæderne, løb med sejren.

Team ’Fynske Bank’, består af seks konkurrencemennesker, som efter planen regner med at skulle møde op til de resterende tre afdelinger af turneringen, så der burde være rigeligt luft til at tage revanche over holdet fra Nyborg. For som Claus Rützou rigtigt nok påpeger:

”Det er altid godt med noget konkurrence.”

Team 'Fynske Bank' henvist til 2. pladsen af holdet fra Nyborg. Men de kan nå at få revanche endnu.

Ingen panik

Vejle Roklub får også rosende ord med på vejen fra Middelfartroeren, som lørdag oplevede en veltilrettelagt regatta, hvor arrangørerne havde styr på afviklingen:

”Det hele fungerede bare, og der var ingen panik på noget tidspunkt. Det virkede i høj grad, som om der var styr på det hele. Helt fra starten og til overrækkelsen af præmier, efter løbet.”

Det mest fortryllende og flade vand i Vejle Fjord lørdag til LDK afdeling 2.

Og vinderne…

I Vejle lå de to 25km afdelinger om formiddagen, og i mændenes 25km var det DSRs ’Kisser og havhingstene’ der tog sejren, mens Humlebæk Roklub løb med sejren i mix klassen.

I 10km mix, 2. division var det ’RR mix 1, der havde den hurtigste tid, og ’:- ) Nyborg 1’ snuppede sejren lige foran team ’Fynske Bank’ i 1. division. I kvindernes 10km, kom Kvik 1 og DSRs De Blå Sirener ind i samme tid, og tager dermed en delt førsteplads.

Næste afdeling af langdistanceturneringen er Århusbugtens Røde Rose d. 16. juni og her tilfalder værtskabet Egå, som er klar til at give Danmarks LDK roere en god oplevelse, og forhåbentlig bliver vejret ligeledes formidabelt.