wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
På dommerfronten var 3. afdeling af langdistanceturneringen et roligt foretagende, ikke helt det samme gjorde sig gældende hvis man ser på vejret

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]
Billeder: Jens Sønderbæk

Lørdag var Egå Rosport værter ved 3. afdeling af LDK turneringen, og her var der ikke kun inriggerløb men også coastalløb på startlisten. Det er åbenbart en regel at vandet skal opføre sig lidt pudsigt, når der er langdistance regatta i Aarhusbugten. I hvert fald fik 25km holdene, og coastalroerne deres sag for da de skulle ro.

Men under alle omstændigheder leverede Egå Rosport en flot afvikling af regattaen, og det blev en ”nem” omgang for regattaens tre dommere.

Men hvad laver en LDK dommer egentlig?

Som ved alle andre regattaer, ude som hjemme, kræver det dommere. Og grundet coastalløbene i Egå, var der hele tre dommere på pletten.

John Høck, som har været dommer i rigtig mange år, havde tjansen i Aarhus i lørdags, sammen med to af hans dommerkollegaer. Og ifølge ham, var regattaen en af de mere rolige:

”Det var et godt stævne, hvor der var blikvand da vi kom, men over middag blæste det op, så holdene kom på arbejde ude på ruten. Men ellers forløb det stille og roligt, og vi dommere oplevede ingen protester.”

Men det er ikke altid at det er en rolig opgave at være dommer, og John Høck fortæller at hvis man kommer med protester til dommerne, så koster det faktisk penge – 500kr. Dog er der den detalje, at hvis der er hold i protesten, så bliver de 500kr tilbagebetalt.

Til gengæld er det omkostningsfrit at komme med gode råd til dommerne, det tager de glædeligt imod.

Den rutinerede dommer er snedig

John Høck fortæller også lidt om den generelle dommertjans, som bl.a. går ud på at tjekke både efter, om de er som de skal være – og nogle gange opdager roerne ikke en gang deres båd er blevet tjekket:

”Når jeg er ude som dommer, så går jeg altid lige rundt og hilser på alle og hører om det går godt. Samtidig kigger jeg bådene efter, og det er tit roerne ikke rigtig opdager det. Så kan de godt finde på at komme hen og spørge, om jeg ikke skal tjekke deres båd. Derudover er man som dommer med ved styrmandsmøderne, hvor vi fortæller lidt om hvordan og hvorledes – men de fleste kender godt rutinerne.”

Men generelt er dommertjansen en hyggelig en, som John Høck nyder. Dog kunne han godt tænke sig et par ekstra dommerkollegaer:

”Det at være dommer, er en hyggelig beskæftigelse, selvom vi sommetider har lidt langt. Men vi kunne godt bruge et par dommere mere, for der skal ikke falde mange flere fra, før der kommer til at være nogen som skal tage dobbeltture – men det gør vi nu også gerne.”

Hvem går på sommerferie som vindere?

I Mix 10km 1. division var det holdet fra Roklubben Viking som trak den hurtigste tid hjem, mens det i Mix 10km 2. division var holdet fra Nakskov/Aarhus.Roinfo.dk der leverede den hurtigste tid.

I kvindernes 10km løb var det KVIK 1, som lagde sig på førstepladsen. I 25km mix klassen var det Humlebæk Roklub KA som tog sejren hjem, mens det i mændenes 25km var Kalundborg Rk som roede sejren hjem.

I alle coastalløb, på nær W2x, var det DSR som kunne stille sig øverst på sejrsskamlen. I W2x var der KVIK, der som eneste båd i klassen, kunne tage sejren med hjem.

Hvis du er nysgerrig på at se alle resultaterne fra lørdagens regatta, kan du benytte linket i højre side.

Nu holder Langdistanceturneringen sommerferie, og er tilbage igen lørdag d. 11. august. Her byder Humlebæk Roklub indenfor til 4. afdeling, nemlig Nordsjællands Blå Bånd – hvor der også vil være mulighed for at stille op i coastal.